Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Segítene valaki vektorokkal...

Segítene valaki vektorokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Már min. 1 órám benne van a feladatban,de tulajdon képpen fogalma sincs h h kéne hozákezdeniEesetleg valaki tudja h h kell megoldani az ilyen típusú feladatokat?(biztos h nem bonyolult,csak én nem tudom h most szorozni v összeadni v mit is kell ezekkel)

[link]

2012. dec. 30. 21:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A szögletes zárójelben vannak a vektorok, a és b meg skalárok, magyarul számok.

Amikor egy vektort egy számmal megszorzunk, akkor minden elemét külön-külön meg kell szorozni a számmal. Amikor két vektor összeadunk, akkor meg az elemeiket (koordinátákat) kell összeadni.

Tehát itt valójában 3 egyenlet van:

-3 = 1*a+0*b

32 = -4*a+4*b

-9 = 3*a+0*b

A harmadik ugyanaz, mint az első, csak 3-mal szorozva van. Tehát van két független egyenlet és 2 ismeretlen, csak meg kell oldani.

2012. dec. 30. 21:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Hú,köszi a segítséget így már menni fog :)
2012. dec. 30. 21:54
 3/5 A kérdező kommentje:

Ha nem vagyok túl tolakodó...ebben a példában is tudsz segíteni?(csak részeredményre sikerült jutnom vmi teljesen hülye logikával...nem is vált be a az x érték keresésénél.

ez lenne:

[link]

az y jó de az x nem és így kiszorozva se fogadja el a 3-as számot ami nekem kijön.

2012. dec. 30. 22:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Itt az A egy mátrix. Lehet hogy rosszul tudom, de szerintem egy mátrix négyzete csak akkor egyenlő önmagával, ha egységmátrix, ez viszont nem az. Szóval vagy nem értem a feladatot, vagy rossz a feladat...
2012. dec. 31. 06:17
 5/5 A kérdező kommentje:

Valahogy megoldható,csak sajna én sem tudom h hogyan.A 2-esbe valahogy beletrafáltam.Próbáltam kiszorozni önmagával(így h már tudom h az y 2 gondoltam egyszerűbb lesz),de hiába mert végeredménynek 3 jött ki azt pedig nem fogadja el a gép.

Azért kössz még 1X h segítettél a példákban ill. h foglalkoztál velük.

2012. dec. 31. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!