Segítene valaki vektorokkal kapcsolatban?
Már min. 1 órám benne van a feladatban,de tulajdon képpen fogalma sincs h h kéne hozákezdeniEesetleg valaki tudja h h kell megoldani az ilyen típusú feladatokat?(biztos h nem bonyolult,csak én nem tudom h most szorozni v összeadni v mit is kell ezekkel)
A szögletes zárójelben vannak a vektorok, a és b meg skalárok, magyarul számok.
Amikor egy vektort egy számmal megszorzunk, akkor minden elemét külön-külön meg kell szorozni a számmal. Amikor két vektor összeadunk, akkor meg az elemeiket (koordinátákat) kell összeadni.
Tehát itt valójában 3 egyenlet van:
-3 = 1*a+0*b
32 = -4*a+4*b
-9 = 3*a+0*b
A harmadik ugyanaz, mint az első, csak 3-mal szorozva van. Tehát van két független egyenlet és 2 ismeretlen, csak meg kell oldani.
Ha nem vagyok túl tolakodó...ebben a példában is tudsz segíteni?(csak részeredményre sikerült jutnom vmi teljesen hülye logikával...nem is vált be a az x érték keresésénél.
ez lenne:
az y jó de az x nem és így kiszorozva se fogadja el a 3-as számot ami nekem kijön.
Valahogy megoldható,csak sajna én sem tudom h hogyan.A 2-esbe valahogy beletrafáltam.Próbáltam kiszorozni önmagával(így h már tudom h az y 2 gondoltam egyszerűbb lesz),de hiába mert végeredménynek 3 jött ki azt pedig nem fogadja el a gép.
Azért kössz még 1X h segítettél a példákban ill. h foglalkoztál velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!