Mi a matekfeladat megoldása?
Figyelt kérdés
András és Béla meg akarnak osztozni egy 10 m sugarú kör alakú kaszálón. András le szeretné legeltetni a kecskéjével a terület felét úgy, hogy a kaszáló szélén levert cövekhez kötné a kecskét, ami így kör alakban legelné le a füvet a cövek körül, Béla pedig le szeretné kaszálni a maradék területet. Hány méteres legyen a kecske kötele, hogy igazságos legyen az osztozás?2012. dec. 30. 16:23
2/6 A kérdező kommentje:
szerintem nem annyi. 10 méternél többnek kéne lenne,csak nem tudom,hány m-nek
2012. dec. 31. 11:41
3/6 anonim válasza:
tudom, most ki akarod csikarni a gondolkozás menetet :D
T=r^2 *pí
r=10m
---------
T=(10^2)*3,14=314m^2
András területe ennek a fele=>157m^2
Ebből vissza kell számolnod:
157=r^2 *pí
50=r^2
7,07=r
4/6 anonim válasza:
Sajnos a harmadik válaszoló nem jól képzeli el a feladatot.
Készítettem egy segítséget a megoldáshoz:
oldalom, a számítási feladatok végére került. Remélem eléred, és ez alapján megtudod, hogy " hány méteres legyen a kecske kötele? "
5/6 anonim válasza:
A feladatnak nincs zárt formában megadható megoldása.
Az egyenletet valamilyen iterációs eljárással megoldva meghatározható az α értéke, abból pedig a sugár.
Ha kérdésed van, ereszd meg. :-)
DeeDee
6/6 A kérdező kommentje:
egyébként 13 vagyok és egy tavalyi matekversenyen volt ilyen feladat....
2013. dec. 15. 11:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!