A napjainkban készitett robotok processzorjai kb. olyan alapon működnek, mint a normál számitógépek?
Boltban is megvehető procik vannak bennük. Ilyen alap áramkörökből alakítanak ki egy speciális architektúrát, ami megfelel a feladatnak, és persze speckó szoftver/firmware kerül beléjük.
Szóval nem a végrehajtó eszköz lett a konkrét feladathoz alakítva, hanem az architektúra, az elvi felépítés.
"A belsejében számitógéprocesszorok vannak, amelyek feldolgozzák a külvilágból érkező infofmációkat és parancsokat küldenek, hogy végrehajtsa például a megfelelő mozgásokat?"
Igen, pontosan, bár ez elég általános megfogalmazás. :)
Épp most olvastam, hogy az Asimo-ban egy Honda által fejlesztett saját, három dimenziós proci van (egymásra rakott több IC lapka). De a lényege szerintem hasonló, mint a gépedben lévőé.
Ezen kívül persze lehetnek olyan procik, amik a jelfeldolgozásra vannak kihegyezve (DSP-k, ilyenek kaphatók boltban is), és lehetnek még egyéb, pl. neuronháló jellegűek, bár ma még ezt is egyszerűbb a hagyományos digitális módon megvalósítani.
(Első voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!