Hogy tudom kiszámolni azt, h egy generátor mennyi áramot termel?
Nem kell kiszámolni, le kell legyen írva a használati utasításában.
Motorhoz igazítani? A generátor nagyobb teljesítmény leadására legyemn képes, mint a motor fogyasztása, amit hajtani akarsz vele. Az ideális arány valószínűleg szintén benne van a használati utasításban.
Hogy akarsz energiát visszanyerni?
Én úgy tudom... hogy egy átlagos autó generátora 14 V-os feszültséggel,45-60-70 A áramot ad le maximálisan.A keletkező feszültség szabályozását a gerjesztő tekercsére adott feszültség változtatásával szabályozza a generátorba beépített feszültség szabályzó,(illetve a fordulatszám is számít)
A hybrid autókban olyan nagyfeszültségű szinkron villany motor van ami,visszafelé is tud adni áramot,(ha tehetetlenségi erő adja a forgatást). Én ilyen villanymotorban gondolkodnék..de ez nem 2 fillér.
Azt hogy mennyi A-t képes leadni maximálisan, az rá van írva a generátorra.(legalábbis ott kellene lennie.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!