Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Vezetékes víz, gáz, telefon,...

Vezetékes víz, gáz, telefon, kábel TV ből származó energia hasznosítása?

Figyelt kérdés
A víz, gáz nyomására, vagy a telefon, kábel TV áramját nem lehetne valahogy használni?

2012. okt. 20. 14:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Húha

A gázból nyerhetsz energiát, hiszen arra van.

A csapvízzel hajthatnál generátort, de nagyon gazdaságtalan lenne :)

A telefon és a kábel tv vezetékeiben az áramerősség elhanyagolható.

Erre gondoltál? Nem világmegváltó megoldás egyik se.

2012. okt. 20. 14:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Én sem igazán értem, hogy mit akarsz ezekből hasznosítani...

De tényleg, fejtsd már ki - hiszen az elektromos áram eléggé olcsó dolog - kvázi ha lemondod a tévét és telefont, akkor annak az árából eléggé sok energiát használhatsz el + a tévé sem fogyaszt :D

2012. okt. 20. 17:33
 3/6 zsoltiba ***** válasza:
100%

Dehogynem!

De ha energiát akarsz ezekből termelni, nem árt, ha tisztában vagy néhány dologgal.

Lehetőségeid:

- Víz, gáz:

Hajthatsz velük turbinát. Kédés, mit kezdesz a forgó mozgással, ami csak akkor áll rendelkezésedre, ha kinyitod a víz/gázcsapot. Mondjuk, ha kinyitod a gázt, megforgatja a turbinát, ami lead pl. 2W-ot, amit vagy felhaszálsz azonnal (pl. világításra), vagy építesz egy elektronikát, ami egy akkumulátor telepet táplál (30% hatásfokkal). Közel 200 év múlva fel is tölti teljesen.

Viszont ha turbinát telepítesz, akkor a víz/gáz nyomása a használhatatlanságig csökkenhet a kivett energia függvényében.

- Telefon/kábeltévé árama.

Na, ez már jobb, mivel azonnal már közvetlenül elektromos energiát kapsz a szolgáltatótol.

Pl. a telefonnál a csöngetés energiája a legnagyobb. Ezt lehet igazán kihasználni, de ha a haverok egy hétig nem hívnak, akkor oda az összes telepített áramkihasználási elektronika.

Normál esetben (letett kagyló) alig folyik áram, kihasználni nem lehet.

Ha te hívsz valakit, vagy téged hívnak, akkor folyik némi áram, amit fel lehetne használni, de az a kapcsolat minőségét rontaná, azaz nem értenél semmit a telefonban. Így többször hívnád, ami sokkal több pénzbe kerülne, mint a megtermelt energia.

Kábeltévé: Folyamatos áramtermelési lehetőség! De ha nézed a TV-t, ne használd, mert a minőséget használhatatlanságig rontja. Ha pedig nem nézed, éves szintek 1kWh energiát sem tudsz kivenni.

2012. okt. 20. 23:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerinted ha működne volna még tv gáz víz telfon szolgáltatás? Arról meg ne i beszéljünk hogy ezek a szolgáltatók egytől egyig lerabolnak úgy hogy pl nekik a szolgáltatás negyed annyiba sem kerül lásd telefon internet tv ezekért minimum ötszörös árat fizetsz mint amenyibe a szolgáltatónak kerül .
2012. okt. 21. 18:17
 5/6 A kérdező kommentje:

Telefonnál kb. milyen feszültség keletkezik ha csörgetem a telefont?

Ledes lámpák világítására nem elég? egy két helyzetjelzőre?

2012. okt. 22. 04:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem én fizetem a kábel tv-t meg telefont, ha én döntenék ilyenekben én biztos, hogy nem fizetném. A TV-t feleslegesnek tartom, sőt inkább manipuláló eszköznek.
2012. okt. 22. 04:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!