Hány százalékát tesznek ki a kenyérnek a sütéskor keletkező üregek?
Figyelt kérdés
2012. okt. 5. 18:04
1/4 Shai-Hulud válasza:
Milyen %-át?
Tömeg%-ban 0.5-1%-ot, térfogat%-ban meg úgy 60-80%-ot, fajtától tömörségtől) függően.
Vegyes %-ban meg fogalmam sincs... :-)
2/4 A kérdező kommentje:
egyik órán kaptuk ezt a kérdést, és le kéne valahogy mérni... a kérdés az hogy hogyan? Hogy azért mégis megközelítőlegesen pontos legyen a kijött eredmény...
2012. okt. 5. 22:21
3/4 anonim válasza:
Én azt mondom, hogy vegyük a kenyér (légmentes) sűrűségét 1g/cm3-nek. Azért, mert van benne víz, meg liszt, ami szerintem szintén kb 1. OKés, akkor meg kell mérni a rendes kenyér sűrűségét, és amennyivel nagyobb a térfogata az 1-es sűrűséghez képest, azt a légbuborékoknak köszönheti. Megméred a kenyér tömegét, majd a térfogatát.
4/4 anonim válasza:
Itt van a kenyér sűrűsége:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!