Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Nemtudom pontosan de az az...

Nemtudom pontosan de az az urszonda vagy nemtudom mi amit azert kuldek a vilagurbe, hogyha valaki megtalja akkor eltalaljon a foldre? Errol "az urszondarol" mit tudtok?

Figyelt kérdés
Es meg van a "Voyager" az most hol tart, vagyis ugy olvastam h a naprendszer hataranal van es tobb kepet kuldod onnan a foldre, ezt meg lehetnevalahol tekineteni, ja es annak az "urszondanok" a neve h van, amibe volt egy "dal", a fold helyzete az univerzumba, meg az ember parameterei, ezekrol miket tudok? Es a "Voyager" urszonda meddig fog elmenni, es hogyan tudd tobb millio kilometerrol informaciot kuldeni?
2009. aug. 2. 21:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az mind a Voyager mait írtál, azt senki nem tudja meddig fog eljutni, valószínűleg addig amíg egy csillag gravitációs mezőjébe nem kerül és akkor körülötte fog keringeni egy ideig majd bele zuhan.

És óriási parabola antennákkal tudják még venni a jelét, de nem közvetlenül hanem speciális múholdak segítségével.

A nasa.com weboldalon keresgélhetsz képek után.

2009. aug. 2. 22:54
 2/5 dellfil ***** válasza:
100%

Amelyikre te gondolsz, az a Pioneer-10.

[link]

Angolul is, gondolom ezt jobban el tudod olvasni :)

[link]

Ezekben benne van az "arany" plakett is.

A Voyagerek

[link]

Remélem tudtam segíteni. :)

2009. aug. 2. 23:14
 3/5 dellfil ***** válasza:
100%

Az előző vagyok...

Ez lemaradt: [link]

2009. aug. 2. 23:23
 4/5 anonim ***** válasza:
mármint [link]
2009. aug. 3. 01:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Addig megy amig valakinek az űrroyce-ját összenem töri az meg jól berág mert nincs idegen civilizácios biztositása. Megy ameddig megy majd valaminek a gravitácios tere befogja és úgy marad.
2009. aug. 3. 18:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!