Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Vajon milyen nehéz lenne...

Vajon milyen nehéz lenne saját légkondit építeni?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy egy leselejtezett hűtőszekrény megfelelő részeit és egy ventilátort felhasználva talán lehetne barkácsolni egy kis szobát lehűtő gépet. Próbálkozott esetleg már valaki ilyennel?
2009. aug. 2. 00:20
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

az esélyed NULLA

tegyük fel, hogy megépíted (átépíted, mert egy hűtő az működő cucc ami hűt) akkor hűt..

de ha már megvágsz egy csövet akkor elszökik a hűtőközeg, akkor azt pótolni (milyen is kell? mennyi? milyen nyomásra tölteni?)

2009. aug. 2. 02:24
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Felejtsd el szerintem ezeket a mutyi munkákat. Sosem működne úgy ahogy kellene, ráadásul nem úgy megy az, hogy ezt ide, azt oda, ezt ezzel, azt azzal és akkor wáóóó, saját légkondim van.
2009. aug. 2. 06:45
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

Ha van egy hűtőszekrény méretű ablakod, akkor OK! Beilleszted a hűtőszekrényt az ablak nyílásba, hogy a szekrény ajtaja (amit le is szerelhetsz) befele nézzen, a hátulja meg kifele nézzen. Az ablak és a szekrény közti réseket kitömöd mondjuk rongyokkal, hogy ne jöjjön be mellette a meleg.

:)

2009. aug. 2. 08:57
 4/10 A kérdező kommentje:

Oké, közben megálmodtam ám én is, hogy nem lehet ilyen egyszerűen, mivel elszökik a gáz, olyan nagyot meg nem szeretnék :) Szóval egyetértek a válaszolóval. Lehetséges, hogy a hűtőszekrény részét a dolognak el is lehet így vetni. De ha tegyük fel, meglennének a megfelelő alapanyagaim és eszközeim, hogy egy ahhoz hasonló kis hűtőrácsot csináljak (pl. a fősuli laborjában :) ) akkor már kivitelezhető lenne, nem? :)

(Más kérdés, hogy mire visszamegyek szeptemberben, talán nem lesz ekkora hőség.)

2009. aug. 2. 09:14
 5/10 anonim ***** válasza:
90%

Ha van egy kerted, kúttal, akkor van erre lehetőséged:

szivattyú, víz a fűtőtestbe, 10 perc múlva kilocsolni a kertben (csepegtető öntözés, 100 helyen kilyukasztott slaggal).

Egy idő után el fog vízkövesedni a fűtőtested.

Viszont már régóta vágyam egy olyan hűtőszekrény, amelynek van egy külön csatlakozója, és opcióként vehető hozzá egy külön rács. Olyan, mint az eredeti, csak nagyobb - és úgy kell használni, hogy fel kell szerelni kívülről a ház falára, külön csővel összekötni a hűtőszekrénnyel, és desztillált vízzel feltölteni.

A hűtőszekrényben kapcsolható lenne, hogy melyik rácsot használja. Ha a külsőt, akkor lehetőség szerint folyamatosan működne, a házon kívüli levegőt fűtené, a bentit pedig hűtené.

Szerintem olcsó, kiegészítő lehetőség lenne annak, aki nem akar a konyhájába klímaberendezést telepíteni.

2009. aug. 2. 09:27
 6/10 anonim ***** válasza:
66%

simán megy,ha van egy kis "műszakiérzéked",és időd.

valószínűleg töredék áron össze tudod hozni. a gáz feltöltés (ha elszökne) nem lehet probléma csak egy hűtő-szerelőt kell rávenned,hogy kijöjjön és felöltse.a csöveket meg tudod forrasztani,nem látom a problémát. sok sikert,ha rávennéd magad.

2009. aug. 3. 15:14
 7/10 anonim válasza:
100%
Ugyan, építettek már otthon működő processzort is. Igaz a csávó egész életében az infónak élt. Szal hajrá tanulhatsz :D
2009. aug. 6. 18:10
 8/10 anonim válasza:
ezen a szájba**** oldalon mindenki ki*****ot megatív
2010. jan. 3. 20:11
 9/10 anonim válasza:
Egyeltalán nem lehetetlen megcsináltam. Beletettem egy dobozba kész.
2011. júl. 4. 07:19
 10/10 anonim válasza:
2011. júl. 4. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!