Mekkora súlyt képes felemelni egy helikopter?
Sajnos nem találtam az interneten ehhez kapcsolódó anyagot.
Igazából minden érdekel a helikopterekkel kapcsolatban, ha ismersz egy jó könyvet, vagy oldalt, akkor örülnék, ha közzétennéd.
Köszönöm a fenti kérdésre/kérésre a válaszokat.
Akkor ha nagyon függ a gép méretétől, egy modell helikopter mennyit tud kb. felemelni?
És mekkora heli kell 100-200 kg. felemeléséhez. Csak úgy elméletben. Ha a mérettől függ leginkább, akkor gondolom nem túl nagy. Jól sejtem?
Köszi, sokat segítettél. :)
Én nem vagyok egy okos ember, de szerintem nem a helikopter méretétől függ, hogy mekkora súlyt tud felemelni, hanem a motorétól. Azaz, hogy mekkora a motor teljesítménye. Gondolom a lapátok is beleszólnak ebbe. De ez a kettő hozza létre a felhajtóerőt.
De miért nem nézel kicsit utána a fizikában? Az áramlástannal foglalkozó fejezetben az aerodinamika cím alatt megtudhatod, hogy hogyan lehet kiszámolni a felhajtóerőt. Ennek és a motor paramétereinek az ismeretében már ki tudod számolni, hogy mekkora súlyt tud felemelni...beleszámolva a helikopter súlyát is. Ha a kapott érték nem elég nagy, akkor vagy megnöveled a motorodat, vagy a lapát geometriáját változtatod.
Valóban, ezt fogom tenni. Köszi.
Utolsó: te meg válaszolhatnál is talán, de nem csak annyit hogy nem jó amit mondok, ebből nem tanulok. Mint láthatod, valakik előtted már képesek voltak normálisan válaszolni, te miért nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!