Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » "Bioholmi" növesztés - vajon...

"Bioholmi" növesztés - vajon mikor?

Figyelt kérdés

Nem tudtam rá jobb szót; "bioholmi" alatt minden olyasmit értek, ami növényi vagy állati eredetű és hasznosítjuk: ide tartozik tehát minden a hústól, amit megeszünk, a szőrmékig és bundákig, amit egyesek pl. kabátként hordanak, de a faanyag is, amiből a bútorok vagy a papír készülnek.


Szóval a kérdés az, hogy vajon mikor fogjuk tudni azt megoldani, hogy önmagában növeszthessük laboratóriumi körülmények között csak azokat a "holmikat", amikre szükség van, a teljes állat vagy növény nélkül, ami adja (és amit így nem is kéne leölni ahhoz, hogy az anyagát hasznosíthassuk)? Pl. pulykamellhús egész pulyka nélkül, rókabunda egész róka nélkül, ébenfa-bútoranyag egész ébenfa nélkül, stb.


Gondolom, őssejtekhez vagy hasonlókhoz lenne a dolognak elég sok köze, ami meg azért ha lassan is, de kezd már alakulni... Szóval, vajon a fentiekre mennyit kell még várni?


2009. júl. 13. 11:27
 1/1 anonim válasza:
egészébe véve érdekes a felvetés, de én sehogysem bírom elképzelni. tekintve, hogy az őssejtet beültetik egy élő szervezetben,/én így tudom/ s aztán az a bizonyos szerv csak egy élő testben tud tovább működni. persze egy ideig a laborban van meg üvegekben, de aztán pl beültetik valakibe...nahát ennél fogva furcsa lenne, ha egy rókabunda magátol nőne egy lombikba, vérellátás nélkül. összegezve: szerintem ez hogy is mondják? utopia. de persze csak laikus vagyok.
2009. júl. 18. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!