Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Én vagyok az egyetlen barom,...

Én vagyok az egyetlen barom, aki ezt nem veszi be?

Figyelt kérdés

Anyám minap kapott egy e-mailt, amiben az állt, hogy a "szódabikarbóna gyógyítja a rákot, mert lúgos és az megöli a gombákat" anyám állítása szerint legalábbis. Tíz perc múlva már a kezében volt a z NaHCO3.

Kérdésem lenne, hogy ki profitál abból, hogy ekkora hülyeségeket talál ki? Vagy egyáltalán miért jó neki ha hülyíti a népet? Aki egy kicsit is mélyebben ismert az onkológia tudományában, az tudhatja, hogy nonsense az egész.

Mi lesz legközelebb? A viasz jó AIDS ellen? A grafit gyógyítja az álomkórt?

2012. máj. 9. 21:43
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Aki középiskolában nem kettesekkel csúszott át bioszból/kémiából, az tudja, hogy ez egy baromság. Az NaHCo3 már a gyomorban közömbösítődik a sósavval, vagyis a rákos sejtekig el se jut, ellenben sok Na van benne, emiatt magas vérnyomást csinál, ami évek alatt kinyírja az ereket, és az illető strokeban vagy szívinfarktusban fog meghalni. Különösen azért, mert a hülyéje biztos, hogy nem fog vérnyomáscsökkentő "gyóccert" szedni, mert az a gonosz műve, és a délkeleti bio-zöldboszorkány is megasszondta, hogy a gyóccer míreg.

A "lúgosítás" pedig egy külön misét megér, én is már 50x írtam a szervezet sav-bázis homeosztázisáról, pufferrendszerekről, egészséges tartományokról, és a végén kiderül, hogy a legvehemensebb "lúgosítás pártiak" még azt sem tudják, hogy mit jelent a pH! Sőt, olyan gyöngyszemekbe is belefutottam, hogy valaki az onkológiai kezelésről akarja a kérdezőt lebeszélni és helyette "lúgosítani", és közben azt hiszi, hogy minél alacsonyabb a pH, annál lúgosabb. No comment!

Az pedig szintén megér egy misét, hogy valami "gyógyíccsa a rákot", mivel a "rák" több száz betegség gyűjtőfogalma és kizárt, hogy valami egyszerre hasson mondjuk egy pancreas adenocarcinomára és egy Burkitt-lymphomára...

Amúgy ezek az infók főleg blogokról kerülnek be a köztudatba, amiket olyanok linkelnek, akik valami miatt zsigerből utálják a tudományt és EÜ-i szereplőket (gyógyszergyártól az orvosokon keresztül a népegészségügyisekig) és unalmukban elmélkednek a "világ dolgairól", és hogy ők majd megváltják a világot az ilyen hülye ötleteikkel. És van sok hülye, aki elhiszi az általuk leírtakat, mivel sokkal kényelmesebb "varázsenergiákról", "jó lúg, rossz sav"-ról és hasonló általános baromságokról olvasni, mint "száraz" egyenletekről, sejtbiológiáról, farmakodinámiáról és hasonlóakról, amihez alapból s*gghülyék.

Oké, hogy nem lehet mindenki biológus/orvos/gyógyszerész/vegyész stb., de azért hihetne nekik. Például én se értek a kondenzációs kazánokhoz, és emiatt nem is pofázok bele a kazánszerelő munkájába...

2012. máj. 9. 22:10
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

Azért az emberi emlékezőtehetség is megérne egy misét, szóval nem vagyok olyan biztos abban, hogy ez a szöveg egy az egxben így állt az emailben, talán mindenféle tudományos adattal és kísérlettel megtámogatva ki volt jelentve, hogy a szóbadikarbóna gyógyítja a rákot, lúgosít és megöli a gombákat. Ebből aztán lett egy mondat. Én még hiszek a köremailek kiötlőiben és fordítóiban, csak nem sikerült ezt így összerakni. Ha meg igen, szerintem beszerzek 12 kiló szódabikarbónát, aztán a piacon fogom árulni csodaszerként. Jobban fizet mint az egyetemi állás. :)

(A viasz pedig jó az AIDS ellen, mert ha beneked magad viasszal, akkor nem kapsz ilyen csúnya betegséget, mert azzal leszel elfoglalva, hogy lekapard magadról. És lúgosít, továbbá megöli a gombákat.)

2012. máj. 9. 22:42
 3/8 anonim ***** válasza:
76%

84%-os csodálatosan leírta a dolgokat:)

Nem sok mindent tudok hozzátenni.

De azért őszintén kíváncsi lennék, hogy mégis milyen gombáknak van köze a rákhoz. Mert hogy van onkogén vírus meg még onkogén baktérium is, az egy dolog, de hogy gomba...

2012. máj. 9. 23:06
 4/8 anonim ***** válasza:

"Oké, hogy nem lehet mindenki biológus/orvos/gyógyszerész/vegyész stb"

De tanul mindenki biológiát!És a baromság ott van hogy nem az a baj hogy nem tanulta meg hanem önkényesen megváltoztatja a tudományos eredményt.Mekkora barom az aki tanulta a citrátkört és mégis lúgosításról hablatyol!

2012. máj. 10. 00:57
 5/8 mustafa33 ***** válasza:
Az erdővédelemben a gombabetegségek ellen bórsavat permeteznek. Akkor mi van a lúgokkal és a gombákkal????
2012. máj. 10. 01:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Aki rákos az mindent elhisz, minenben reménykedik..

Az emberiségre jellemző gusztustalan módon ez köré is iparág épült, és jólélnek belőle sokan.

Ahhoz mit szólsz, hogy a hülyéknek meg a tejet reklámozzák újabban, hogy az meg az agyműködést javítja?

Teszik mindezt egy olyan országban aminek szinte nulla a tejtermelése, mert ha az egész ország területén él 500 tehén akkor már sokat mondtam!!

Gyakorlatilag igazi tejet se kapni!

2012. jún. 25. 03:08
 7/8 anonim ***** válasza:
2012. jún. 25. 03:11
 8/8 anonim ***** válasza:

A mögöttünk lévő nagyáruház viszont nyitva van, napi huszonnégy órában. Bekukkantok és nem csak azért, mert a kinti hidegben átfagytam. A tejes pult felé veszem az irányt. Jól öltözött anyuka pakolja a zacskóst.

– Demonstráció? Kint? Nem vettem észre – mondja meglepetten. – Mindig itt vásárolok. Miért, nem minden tej magyar?

Törvényileg nem lehet meghatározni ki mit vegyen, ilyenek a hülye magyarok!

Ezért tart itt ez az ország.

2012. jún. 25. 03:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!