Hogy kell megoldani a következő egyenletet? X^2 +1=2^x
A "kell" szót nem teljesen értem a kérdésben.
A hogyan lehet megoldani kérdésre itt egy válasz:
Szia!
Köszi a választ, de ezt a megoldási módszert én is ismerem, és nem sok érdekesség van benne:D
Engem inkább a levezetése érdekelne. Vagy máshogy nem lehet megoldani?
Van egy-két mérlegelv módszer ami pl : [link]
megold bizonyos tulajdonságokkal rendelkező exponenciális egyenleteket megold. Itt mérlegelvvel akárhogy próbálkozol, nem lehet megoldani úgy. Nincs rá megoldóképlet sem (mint a másodfokú egyenletre).
Ezt nem grafikusan megoldani ágyúval verébre típusú vállalkozás, de bizonyos feladatokat nem lehet grafikusan.
A bal és jobb oldalon lévő függvényt meg kell vizsgálni, értelmezési tartomány, értékészlet. Szakadási hely szerencsére nincs. Mind2 szigorúan monoton növekvő folytonos fgv. . Konvexitást kell nézni ehhez az első és második deriváltnak van köze. X^2 +1 a mínusz végtelenbe a végtelenhez 2^x pedig a 0-hoz tart ezért arrafele felesleges próbálkozni ... (bocs de le sem írom már fárasztó) csomó numerikus matek meg analízis kell hozzá.
Előző kettő vagyok XD Itt a megoldás, remélem érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!