Egy logikai feladat megoldását keresem. Ki tudná megmondani?
Jah, igen, ugyanaz a logikája.
3 felé kell osztani az egészet és mindig két egyenlő részt méregetni.
16:08-as
Ahogy én számoltam, amit te írsz, az 4 méréssel nem megoldható. :( de ha tévedek, és tudod a jó választ, kérlek vezesd le nekem, hogy megértsem. :) Köszönöm szépen.
ELSŐ Először kiveszel 2x27 golyót, amiket megmérsz. Ha az egyik nehezebb, akkor abban a 27-ben van a nehezebb. Ha egyforma, akkor a megmaradt 26-ban van a nehezebb.
MÁSODIK Ha 27 golyód maradt, akkor elosztod 3 felé (9 darab lesz egy csoportban), kettőt megmérsz. Ha valamelyik nehezebb, akkor abban a 9-es csoportban van a nehezebb, de ha egyenlő, akkor a harmadik, meg nem mért 9-es adagban.
(Ha a 26-ban volt a nehezebb, 9+9+8 részre bontjuk a 9-eseket mérjük, de azt is megtehetjük, hogy 27-re kiegészítjük, és a fenti logikával mérjük végig.)
HARMADIK A 9-et elosztjuk 3-as csoportokra, egyet megmérünk. Ha az egyik nehezebb, abban van az extra golyó, de ha egyformák, akkor a harmadikban.
(Ha 8 golyónk jött tovább az előző lépésből, akkor 3+3-at mérünk, 2 marad.)
NEGYEDIK A 3 golyó közöl 2-t megmérünk. Ha az egyik nehezebb, akkor az a nehezebb. Ha egyformák, akkor a harmadik.
(Ha két golyó jött, akkor simán mérjük.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!