Hogyan tudok otthoni körülmények között CO-gázt elöállítani?
Be kell dugni a kéményt valamivel, aztán begyújtani;-)
Igaza volt az elsőnek, ne szórakozz ilyennel.
Jó, értjük hogy nem vagy hülye gyerek, de családos ember akkor se próbálkozzon CO-t előállítani otthon. Színtelen szagtalan gáz, ha valamit nem jól csinálsz kiirtod az egész családod, hiába vinnyog majd neked az érzékelő.
A szén-monoxid a otthoni körülmények között a helytelen égési folyamatok során keletkezik, tehát ha pl. szenet izzítasz de nincs elég oxigén, akkor CO keletkezik. Ugyanígy, ahogy előttem is írták, ha nem jól szellőzik a kémény, ez a helyzet áll elő. Miután ez egy gáz, otthon nem tudod szabályozni, merre terjedjen és mennyi keletkezzen pontosan.
Az ilyen cuccokat tesztelik mielőtt forgalomba hoznák, szükségtelen neked is tesztelgetni.
De ha ragaszkodsz hozzá, menj el a forgalmazóhoz vagy egyéb szakboltba és ott érdeklődj, ahogy már ezt is írták előttem.
Ezen már én is gondolkodtam. Én arra jutottam, hogy egy égő gyertyát le kell fedni valami jó nagy üveggel vagy vödörrel (persze úgy, hogy az egészen belül legyen a CO jelző). A gyertya kialvásakor biztosan keletkezik CO, mert ahol kormol a láng, ott CO is van. Mindezt persze szabadban végezni.
Még nem teszteltem, mert nincs jó nagy üvegem. Azt nem tudom, hogy elég CO keletkezik-e ahhoz, hogy a készülék működjön, tehát ha a készülék visít, akkor biztosan jó, de ha nem visít, akkor nem biztos, hogy rossz, lehet hogy csak kevés volt a CO.
Igen, valószínü, hogy a hálószoba közepén kezdem majd el tesztelgetni...
hogy Ti itt mennyire begyepesedettek vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!