Mézet csak és kizárólag a méhek tudnak előállítani, vagy lehetséges előállítani laboratóriumi körülmények között is?
Figyelt kérdés
Lehet nem a megfelelő kategória, de nem volt jobb ötletem.2011. szept. 22. 22:52
1/18 x) válasza:
Biztosan elő lehet, de az nem méz. Illetve annak hívják az íze, állaga, alkotóelemei talán hasonlóak de az igazi mézhez amit kiskorunkban a nagyinál ettünk, nem hasonlítható az biztos :)
2/18 anonim válasza:
A méz nektárból készül a méhek mirigyváladékával keverve, és besűrítve. Hamisítani lehet, de az nem nevezhető méznek, noha csak laboratóriumi vizsgálatokkal lehet megkülönböztetni az eredetitől. A mai technológiával 20 t mézben kimutatnak egy fájdalomcsillapító tablettát is. Hogyan is lehetne hamisítatlan mézet csinálni?
3/18 anonim válasza:
Van olyan hogy "kinai" mez ami allagra ugyanolyan, izre viszont nem. Mezkent csak labor altal ellenorzott es jovahagyott termeket lehet arusitani, olyat ami 100% bio
4/18 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat:) Természetesen én is a hamisíthatatlan méhecske mézet szeretem és tartom valódi méznek, csak kíváncsi voltam van e rá lehetőség. Elvégre a mézes vajas kenyeret nehéz überelni:)
2011. szept. 22. 23:17
5/18 anonim válasza:
Ha már mézes vajas kenyér, én az ovodában reggelizés közben attól hánytam tele a padlót a kis asztal alatt. Azóta nem keverek.
6/18 anonim válasza:
Sziasztok. Részben idevág a kérdésem. Ha bemegyek egy nagy áruházláncba mézet venni, az vajon mekkora eséllyel lehet valódi méz? Vagy inkább piacon egy őstermelőtől vegyem? Viszont azt olvastam, hogy az őstermelők jogi ellenőrzése szinte lehetetlen (most akarják szigorítani)és hogy ők gyakran cukorsziruppal etetik a méheket és abból készítenek a méhek mézet.Szerintetek?
7/18 anonim válasza:
A cukorszirupbol keszult mezet nem tudod kiszurni, idovel viszont megjelennek benne cukorszemcsek amik ropognak mikozben eszed. Szoval ha egyszer veszel valakitol es az nem valtozik vissza cukorra akkor javasolt tovabbra is ugyanattol a szemelytol vasarolni. Nem osszetevesztendo a kristalyosodott mezzel ami mar nem folyekony de attol meg mindig mez marad. Ebben az esetben 45 foknal nem melegebb vizbe kell tenni es akkor ujra felveszi normal allagat, ennel melegebb helyen allitolag abbol is cukor lesz, azt meg sosem probaltam :)
8/18 anonim válasza:
Uzletben vagy 100os a mez vagy pedig 2-4, legalabbis en csak ilyen aranyban talaltam, ha jol tudom csak akkor irhatjak ki hogy mez ha az 100%os es bio
9/18 anonim válasza:
Ha biztosra akarsz menni akacmezet vegyel az ugyanis nem kristalyosodik es izben sem lehet osszeteveszteni hamis mezzel. Viszont a vegyes es foleg az erdei mezben tobbfele virag nektarja kerul, gyogynovenyeke is igy az ugymond jotekonyabb hatasu
Csak hogy tiszta legyen van olyan hogy bio mez, cukorszirupbol mehek altal keszitett cukormez es hamis mez ami sosem latott mehet. Habar a cukormez is hamis :)
10/18 anonim válasza:
Köszi szépen utolsó 3 a választ!! És bocsánat-kérdező-, hogy itt tettem fel kérdésem, de nem tudtam, milyen kategóriában írjam ki.:-) Sziasztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!