LILI 1 kérdése:
Mit érdemes a gázolajhoz keverni házilag, ami "javítja "a minőségét?
Figyelt kérdés
2012. márc. 18. 00:09
11/13 A kérdező kommentje:
A kollégám a Shell-től fagyott le, én meg a Mol-tól.Utána maradtam az Orosz módszernél.Benzin, denaturáltszesz, és 2T olaj.Semmi gondom nem volt.Valaki azt mondja, hogy 700 literhez, fél liter fékolaj.Tuti nem fagy le a kocsi.
2012. márc. 28. 22:01
13/13 anonim válasza:
Nekem egy 1.9es tdi golfom van,tankoltam én már mindenféle benzinkúton,de soha sehol nem vettem észre,hogy egy kicsit is jobban menne a vas.
Azzal egyetértek,hogy a shellnél télen nem spórolják ki a dermedésgátlót a dieselből.
A többi csak mese,hogy jobban megy.
A benzines motoroknál megvan,hogy milyen oktánszámú üzemanyag kell egy bizonyos süritésarány viszonyhoz,és akkor lesz a legkedvezőbb a hatásfok.
Benzinesnél az oktánszám,azt jelzi,hogy mennyire sürithető az üzemanyag öngyulladás nélkül.Dieselnél is ugyanezt jelenti a centánszám,viszont itt az alacsonyabb értékü a jobb,mivel a dieselnél a gyujtás süritésből által adódó öngyulladással történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!