Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mit érdemes a gázolajhoz...

LILI 1 kérdése:

Mit érdemes a gázolajhoz keverni házilag, ami "javítja "a minőségét?

Figyelt kérdés
2012. márc. 18. 00:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Semmit.

Nem is értem ezt hogy gondoltad.

2012. márc. 18. 02:23
 2/13 anonim ***** válasza:

ha dízel autós gázolajról beszélünk,akkor elég sok mindent szoktunk hozzákeverni,igaz hogy egyszerre csak egyet ,

-lehet benzinnel keverni (10 %)

-lehet kerozinnal (20 %)

-lehet étolajjal (akár 50 %)

-denaturált szesszel (egy tankba fél liter)

-stb,

2012. márc. 18. 07:23
 3/13 A kérdező kommentje:
Ezeket a lehetőségeket ismerem, és arra is rájöttem, hogy a használt étolaj, jól megszűrve kis mennyiségben hatásosabb(20l / 2 l) mint a tiszta étolaj.Hátha lesz még ismeretlen tipp is.
2012. márc. 18. 11:37
 4/13 Silber ***** válasza:
Hát nézd. Én biodízel és jet (repülőgép-hajtóanyag) előállításából írom a szakdolgozatom. Azt mondom hogy ne akarj hozzákeverni semmit, ugyanis így is 10-15 adalék bele van keverve (az égésjavítóktól kezdve a kopásgátlón át a cetánszámnövelőig minden). Ha ezt az összetételt szépen elbontod vagy elmászatod a plusz anyagokkal, csak az autód motorjának élettartamát csökkented vele. Több lesz a lerakódásod, rosszabb hatásfok és hasonlók amibe nem mennék bele. Ne akarj kétszázezret spórolni ha ötszázezres, vagy milliós értékű motort teszel vele tönkre (csökkented értékét). Ugyanis nem véletlenül dolgoznak össze a motorhajtóanyag, és a gépjárműgyártók.
2012. márc. 18. 12:30
 5/13 A kérdező kommentje:
Értelek.Én egy 1.9 td motorhoz próbálok valami "finom" gázolajat összeállítani, ami 18 éves, és 270.000km-t futott.Vagyis nagy kárt már nem tehetek benne.Ha semmit nem javasolsz hozzákeverni, akkor az adalékok is károsak? Pl. spuri, meg a többiek?
2012. márc. 18. 12:50
 6/13 Silber ***** válasza:
Az adalékok amiket hozzákevernek pontosan beállított mennyiségűek és ismert hatást fejtenek ki. Amit a kútnál kapsz üzemanyag, jó minőségű.
2012. márc. 18. 13:55
 7/13 A kérdező kommentje:

Ausztriában bárhol tankolok, mindig jobb a kocsi fogyasztása, és a menetdinamikája is.Lehet, hogy ott mást kevernek bele?

Olyan jó a Mol téli gázolaja, hogy -15 fokban lefagyott a kocsi!!Még jó, hogy a Scania szervíz udvarán:-(

Azt mondta az arc a Mol-nál, hogy -22fokig bírja!!Nem a szuper téli gázolajról beszélek, hanem a dízel extráról.Nekem kellett benzint, meg denaturáltszeszt keverni hozzá.Érdekes módon utána bírta a -25 fokot is.

2012. márc. 18. 21:10
 8/13 Silber ***** válasza:
Elnézést, rosszul fogalmaztam, ebben igazad van. Nem a kútnál kapott, hanem a legyártott minőség a jó, kemény ellenőrzés van. Egyes kutaknál szokták azt csinálni, hogy a megmaradt nyárit hozzákeverik a télihez, így a CFPP (hidegszűrhetőségi határhőmérséklet) érték magasabb lesz az elvártnál, így csalnak pár forintot...
2012. márc. 18. 22:53
 9/13 anonim ***** válasza:
Kristálycukrot :D
2012. márc. 20. 20:37
 10/13 anonim válasza:
Shell-nel tankolj, jobban huz a kocsi. Regen telen az OMV-nel tankoltunk, mert ott valahogy jobban benne volt a dermedesgatlo. Meg szoktunk benzint onteni regen a tankba ha nagyon hideg volt, az is mukodott. Par eve teljesen atszoktunk Shell-re. Most telen se volt gond, pedig volt par -20 fokos hajnali indulasunk. 92-es 1,9-es szivodieselunk van. Azt mondjak az ismerosok, az ujabb autoknal meg jobban kijon a kulonbseg, hogy hol tankoltal.
2012. márc. 26. 05:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!