Hogyan lehet megoldani hogy egy sűrített levegő tartályból miközben használom a levegőt ne a levegő nyomása hanem maga a levegő fogyjon ugyan akkor nyomáson?
Elméletileg jó, bár az összenyomódó rugó egyre nagyobb erőt fejt ki, azaz ahogy nyomódik össze emelkedik a nyomás is.
Amit mondasz elérheted rugó nélkül és a nyomás is állandó marad, ha:
A dugattyú levegő betáplálásakor felfelé mozog, a dugattyúrúd végén súlyterhelés van és emelkedik felfelé.
Levegő elvételkor vissza...
Elsőnek: igen, időközben ez nekem is beugrott hogy a rugónak ez a hátránya, és gyakorlatilag majdnem ott vagyok mint az elején csak 10bar - 0bar helyett pl 20bar - 10bar lesz a nyomás :P a súlyos megoldás jó ötlet egy pillanatra énis elgondolkodtam rajta már de a baj hogy amire nekem kellene ott a tömeget a lehető legjobban le kellene szorítani.
Második: én úgy gondoltam hogy a dugattyún lenne egy gumigyűrű , a dugattyú felületén meg 1 vagy több lyuk, amiken keresztül a nyomás a gumigyűrűt a henger falának feszíti. Valahogy így festene [link]
Egy szimpla, megfelelő méretű és dugattyú horonyban "lakó"
O gyűrű simán megteszi, persze a megfelelő felületű minőség követelmény, ráadásul hosszú távon, mert a levegőben lévő nedvesség rozsdát eredményez.
Persze csinálhatod ALUból is.
A hidraulika rendszerek megszokott nyomása 160bar, de van ahol 400-al működik és ott is O gyűrűk vannak...
Természeten minél kisebb a rugó utjának változása, annál kisebb lesz a nyomásváltozás.
(De én visszatérek a rögeszmémre: ideális a súlyterhelés, nincs nyomásváltozás, tömítési probléma ugyanaz, sose fárad, könnyen módosítható a nyomás, sőt kompresszor se kell, csak elegendő hengerhossz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!