Létezik-e olyan anyag, ami leárnyékolja a mágneses teret?
Egyik elterjedt technológia az EMC árnyékolás, ami nem más, mint egy Faraday kalitka valami körül. Sok helyen jobb (gazdaságosabb) ezt kivitelezni egy fémháló szerűséggel. Pl. szerver-szobákban, stb. De elektronikai eszközöknél általában a készülék fém házának a földelése is bőven elégséges.
Az EMC árnyékolás csillapítását (hogy mennyire árnyékol) dB-ben szokás megadni. Ez akár más-más lehet különböző frekvenciájú elektromágneses zavarok felfogásánál. Illetve a geometrián is sok függhet.
Kedves utolsó, nem olvastad el a kérdést jól!
Mágneses tér árnyékolásáról , nem pedig statikus villamos tér árnyékolásáról vagyon szó.
Az a helyzet, hogy én most nem szeretném megérteni a folyamatokat, legalábbis teljesen nem. Csak annyit mondjatok meg, hogy a probléma van-e vagy lehet-e akkora, hogy kelljen vele foglalkozni. Ha igen, akkor tudtok-e konkrét terméket ajánlani, amit be tudok tenni a parketta vagy a szőnyeg alá, és szigetel, és amit egy átlagkeresetű ember is meg tud venni? Azt értem, hogy 100%-os szigetelés nincs, de ha már csökken a probléma, akkor és volt értelme a dolognak.
Egyébként az nem kérdés, hogy ezek a sugárzások vannak, csak az a kérdés, hogy ezek hatnak-e az emberi szervezetre és ha igen, akkor hogyan.
Igen létezik mágneses árnyékolás.
Speciális ritkaföldfém ötvözetekkel hozható létre ilyen anyag.
A hétköznapokban is találkozhatunk vele mivel minden hagyományos HDD -ben található egy ilyen lemez.
(A mágnesei erre a lemezre vannak felragasztva.)
//A többi hozzászólást nem olvastam végig. Nem pontoztam.//
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!