Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hány watt áramot fogyaszt egy...

Hány watt áramot fogyaszt egy jól szigetelő kétszárnyú, önműködős ajtó egy nyitással?

Figyelt kérdés
Fizika
2012. jan. 27. 21:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"A Watt az teljesítmény nem? Mármint Volt * Amper."

Ezt gondolom én is! Ezért nem kellett volna a kérdésbe beírni az "áramot"! Csak annyit: Hány wattot fogyaszt?

Mivel a nyitást elektromos gép végzi, annak az adatai kellenének, nem a vízmélységé! Nem gondolod?

2012. jan. 29. 15:46
 12/22 A kérdező kommentje:

Igen annak az adatai, erre irányult a kérdés is de látom, hogy nagyon el vagytok szállva a tudástól és ahelyett, hogy megosztanátok kezeltek itt le folyamatosan, hogy milyen ostoba vagyok. Köszönöm szépen, akkor hagyjuk a dolgot.

Azért lettetek fizikusok vagy elektronikával foglalkozó emberek, hogy nekem írogassátok, hogy mennyire nem értek hozzá? Nyilván nem értek, ezért kérdezek... Amúgy meg szerintem ha víznyomás van az ajtón, akkor nem mindegy, hogy két méter mélyen akarod kinyitni meg bezárni 100.

2012. jan. 30. 07:18
 13/22 anonim ***** válasza:

"Gondolom nyilvánvaló, hogy nem vagyok fizikus"

De azért bejártál anno fizika órákra, és emlékszel, hogy egy-egy feladatnál milyen adatok voltak megadva. Pl egy mozgásos feladatnál pont nem számít az autó színe.

Ehhez a feladathoz, ha munkavégzésről meg teljesítményről meg energiákról van szó (amit középiskolai tudással fel kelle tudnod ismerni), akkor például az ajtó tömege, méretezései, hol a zsanérhoz képest a nyitószerkezet erőkarja, mekkora utat tesz meg, milyen súrlódással, víz ellenében-e vagy sem, szóval ilyen adatok kellenének. Egyáltalán, tolóajtóról beszélünk-e, vagy szárnyas ajtóról, mert zsilipekhez nem véletlenül használak tolóajtót, de ahogy nézem, te szárnyas ajtóról beszélsz.

2012. jan. 30. 07:26
 14/22 anonim ***** válasza:
Jellemző, hogy az ostoba kérdésfeltevés után még a kérdező van felháborodva!
2012. jan. 30. 09:20
 15/22 A kérdező kommentje:
Én a válasz stílusán vagyok felháborodva, mert ha valaki csak azért ír ide, hogy kioktassa a kérdezőt, akkor inkább hagyja az egészet. Nem az volt a kérdés, hogy kedves válaszolók ítéljétek meg és mérjétek föl a fizika tudásom. Ha valaki az első válasszal segített volna már rég nem itt tartanánk.
2012. jan. 30. 11:14
 16/22 A kérdező kommentje:
Egy henger alakú helyiség, aminek az egyik fele a vízfelszín felett van a másik alatta. Két záródó ajtó van mindkét végén. Ugye amikor a felső zárva van a vízszint nem egyenlítődik ki, nem nyomul be a hengerbe. Ha leakarok valamit juttatni a vízbe, akkor először le kell zárnom az alsó ajtót, kinyitnom a felsőt, bejuttatni a tárgyat, lezárnom a felsőt és újra kinyitnom az alsót, hogy a tárgy a vízbe juthasson. Arra voltam kíváncsi, hogy ez a folyamat mekkora energiát emészt föl.
2012. jan. 30. 11:17
 17/22 A kérdező kommentje:

Egyébként meg itt személyiség vagy stílusbeli problémák vannak ugyanis azt is lehetett volna mondani, hogy "kedves kérdező ez így nem megválaszolható mert nincs elég adat, hogy is gondolod ezt a dolgot pontosan?"

Nem?

2012. jan. 30. 11:19
 18/22 anonim ***** válasza:
Ezt így valóban nem lehet csak úgy egyszerűen kiszámítani a szükséges adatok nélkül. Talán a legjobb lenne az, amennyiben ez a berendezés már üzembe van helyezve, hogy egyszerűen lemérni munka közben a motor fogyasztását.
2012. jan. 30. 11:22
 19/22 anonim ***** válasza:

" A kérdező kommentje:

Egyébként meg itt személyiség vagy stílusbeli problémák vannak ugyanis azt is lehetett volna mondani, hogy "kedves kérdező ez így nem megválaszolható mert nincs elég adat, hogy is gondolod ezt a dolgot pontosan?"

Nem?"

Ezt tette az első két válaszoló, de te azóta sem tudsz használható adatokat mondani, csak a szádat téped!

Értsd meg: Az általad leírt adatokból nem lehet megválaszolni a kérdésed!

2012. jan. 30. 11:42
 20/22 anonim ***** válasza:

"Arra voltam kíváncsi, hogy ez a folyamat mekkora energiát emészt föl."

Hát akkor neked minden ciklusban ki kell szivattyúznod a vizet a hengerből, és ez fogja az energia jelentős részét felemészteni, nem az ajtónyitogatás. Itt pedig minden attól függ, hogy mennyi vízről van szó (tehát mekkora a henger) és milyen a henger pontos mérete és alakja, milyen mélyen merül a vízbe.

2012. jan. 30. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!