Szervetlen kémiai reakciókat szimuláló, emuláló szoftvert keresek?
Ilyet nem fogsz találni, vagy ha mégis létezik, annak hatalmas adatbázissal kell rendelkezzen, és nem két forint az ára, hanem ezer eurókban mérhető (éves licenc). A komplett reakciókörülmények szimulálása hatalmas számítási kapacitást igényelne. Példaképp felhozom a Damköhler-egyenelteket:
Ezek megoldása 20 évvel ezelőtt lehetetlen volt, ma is csak erős egyszerűsítések árán vagyunk képesek használni őket. És ennek a paramétereit is külön kiszámolni, megbecsülni... Teljesítmény. Tehát véleményem szerint nincs ilyen csoda program, nem fogja megkönnyíteni a kémia házidat...
értem, kár
nem házi amúgy, csak kísérletezni akartam, és lusta vagyok minden variációt végigpróbálni, csak azokat amikből lesz is valami érdekes :)
egyébként olyan is jó lenne ha megadom egy anyag (a végtermék) képletét, kiírja a tulajdonságait (miket tud mire jó, létezik-e egyáltalán)
Vagy akár egy olyan lista is jó lenne amiben föl van sorolva egy csomó anyag és ezek olvadáspontja, kristályszerkezete(ha van), reakcióképessége, ph-ja
A célom minél szebb kristályokat növeszteni beszerezhető anyagokból illetve azok bármilyen kombinációjából
Az egyetemeken vannak ilyen programok amik elég nagy adatbázissal rendelkeznek, mi ezeket használjuk, pl: Reaxys, SciFinder stb. Az egyetlen baja a dolognak, hogy ezeknek a programoknak az éves díja 10 millió forint körülire tehető.
Amúgy írj nekem, hogy mi lenne a kérdéses reakció és lehet, hogy tudok rá keresni valami referenciát, illetve mondani rá valamit(:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!