Ha egy pénzérmét feldobok 9-szer, és mind a 9 alkalommal írás volt felül, akkor a 10. dobásnál nagyobb eséllyel lesz fej, mint írás?
Nem, ugyanúgy 50-50%.
Nekem is volt olyan elképzelésem hogy bankot robbantok a rulettasztalnál a duplázós módszerrel, úgy hogy csak minden 3-4. egyszínű gurítás után teszek, de aztán jobban átgondoltam és nem buktam be a pénzem :)
Igen, én is így gondolom, hiszen a pénzérme "nem emlékszik", hogy az adott dobás előtt már 9-szer írás volt.
Sőt, azt se tudja, hogy már dobálgatták. :)
De felmerül egy másik kérdés: 100 dobás esetén minek nagyobb a valószínűsége: 50 írás-50 fej, vagy 100 írás?
Első!
Mi kb 15 éve (18-20 évesen)ezt meg is játszottuk, mondván hogy minden széria megszakad. Mindig akkor szálltunk be ha 5 ugyanolyan színt gurított a krupié, és ha nem jött dupláztuk a tétet, maradva a színnél.
Már elég jól álltunk amikor jött egy 10-es fekete sorozat. A 11-ik körre nem tudtunk emelni, természetesen az lett a piros...
Digo:
Ezt hívják a valószínűségelméletben a szerencsejátékos halálának :) Ebben a játékban az nyer aki inkább ki tud húzni egy peches szériát, vagyis akinek több pénze van, vagyis a bank.
Ami miatt nem mentem el a kaszinóba, ez a gondolatmenet: annak az esélye hogy 3 piros legyen egymás után 0,5x0,5x0,5 azaz 12,5%. A négy pirosnak meg 6,25% ami egész jól hangzik, egész valószínűtlen a négy piros, csak éppen ezt te mindig a három piros után fogod megjátszani és ahhoz képest pedig már az esetek felében lesz piros vagy fekete.
"De felmerül egy másik kérdés: 100 dobás esetén minek nagyobb a valószínűsége: 50 írás-50 fej, vagy 100 írás?"
kérdező, a különbség az az, hogy 9x feldobod és 9 írás lett felül, az már megtörtént, már bekövetkezett, ezután 50-50, hogy megint írás lesz-e, vagy nem. Tehát itt a kérdés már csak az utolsó dobás eredménye. ha 100 dobás kimenetelére akarsz előre tippelni, akkor még semmit nem tudsz, semmi nem történt meg, ezért valszeg 50 fej-50 írás körül lesz az eredmény. de itt mind a 100 dobás vol a kérdés összesen.
mindenre 50% az esély
arra is, hogy megnyered az 5öslottót
vagy IGEN vagy NEM:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!