Sűrgős! Mi ennek a feladatnak a megoldása?
Figyelt kérdés
Egy háromszögben a beírt kör középpontjának és a súlypontnak az egyenese párhuzamos az egyik oldallal.
Igazoljuk, hogy az oldalak számtani sorozatot alkotnak!
A válasz még ma kéne.
2011. dec. 7. 17:31
2/10 anonim válasza:
Mert én nyolcadikos és mondjuk az én szintemen(mivel nem tom h hanyadikos vagy lehet középiskolás) azt csinálnám h először a beírhatókörközéppontját összekötöm az oldalfelezőpontokkal és onnan szabályosá vállik a téma nézd meg azt a párhuzamos egyenest és én ezzel a 2 dologgal felirnék egy arányt,de innen átadom neked hisz innen neked is tudni kell befejezned.
3/10 anonim válasza:
4/10 anonim válasza:
felbontható egyenlőoldalú háromszögekre a háromszög.
6/10 anonim válasza:
"ezzel a 2 dologgal felirnék egy arányt"
Melyik 2 dologgal?
7/10 anonim válasza:
Az egyenlőszárú háromszögek belevonva az oldalak felezőpontjait és a párhuzamost.
8/10 anonim válasza:
10/10 dq válasza:
Bár már lejárt, de...
Az ábrámon J a súlypont.
AK = KD; LC = LD
És mivel tudjuk, hogy a súlypont harmadolja a súlyvonalat:
AK = c/3; LC = a/3; AK + LC = KD + LD= 2b/3
Tehát b = (a+c)/2 tehát ez a három oldal számtani sorozatot alkot. ( b a párhuzamos oldal, a középső hosszú )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!