Melyik a legnagyobb csillag? Mekkora az átmérője? Mi a neve?
Figyelt kérdés
2009. máj. 14. 18:40
1/17 A kérdező kommentje:
Gyerünk a válaszokat okosak!
2009. máj. 14. 18:41
2/17 anonim válasza:
VV Cephei, kerülete 1900 szorosa a Napnak. kb 2 644 800 000 km
3/17 ToXeN válasza:
A VY Canis Majoris 2100-szorosa a mi Napunknak...
5/17 anonim válasza:
Azt, hogy "mekkora a legnagyobb csillag" nem lehet tudni, a sok sok milliárd extragalaxis mind sok sok milliárd csillagból áll, ezeknek a nagyságát nem tudjuk. Az értelemes kérdés pl. az lehetne, melyik a nap után a második legfényesebb szabad szemmel látható csillag. Ez a Sirius, ha jól sejtem az előttem szólók is erre utaltak.
6/17 anonim válasza:
Igen, már vártam, h vki ezt írja, viszont én úgy tudom, hogy a fényesség nincs arányban a csillag nagyságával, sokkal inkább a hőmérsékletével.
7/17 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom hogy a VV Cephei átmérője 3762000000 km.
2009. máj. 19. 20:06
8/17 anonim válasza:
Itt a lista... majd frissül, ha többet is felfedeznek :D
9/17 anonim válasza:
ma már 2011et írunk és a jelen pillanatban a legnagyobb a R136a1 katalógus számú csillag átmérője 35.4 napsugár Felszíni hőmérséklete 53.000 ± 3.000 K és a többi a neten.
10/17 ToXeN válasza:
Az R136a1 csak a legnehezebb és a legfényesebb csillag. A legnagyobb még mindig a VY Canis Majoris!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!