A fényképezőgép vakuja, jelzőfénye okozhat valami károsodást a baba szemének ha naponta sok fényképet csinálok Róla?
Lehet hülyén hangzik a kérdés, de mindig hunyorog tőle, pedig már nem pici nagyon. Nagyobb gyermekem azt mondta, hogy neki is bántja a szemét. Vaku nélkül viszont nem lehet jó képet csinálni.
Tudtok erről valamit?
Megoszlanak a vélemények, ennek egyszer már én is próbáltam utánanézni. Nekem 9 hónapos a baba, és tényleg úgy próbálok fotózni, hogy távolról zoom-olva vagy ha közelről, félig eltakarom az ujjammal a vakut. A baba mindig hunyorog, ha meglátja a jelzőfényt, már csukja be a szemét, egyértelmű, hogy zavarja. (Mondjuk engem is zavar.) Jövő hónapban nekem szemészetre kell vinnem (más miatt), ott majd igyekszem nem elfelejteni és rákérdezek.
Itt olvashatsz még erről:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Az én gépemen kikapcsolható volt a piros fény, így amíg pici volt, kikapcsoltam.
Vakut viszont használtam.
Most 3 éves és nem hiszem hogy károsodott volna a szeme ez miatt.
Köszi szépen a válaszokat!
Első válaszoló, ha voltatok a szemészeten, és rákérdeztél, megtennéd, hogy megírod, hogy mit mondtak?Köszi!
1. vagyok
Persze, megírom! Remélem, majd ott is eszembe jut megkérdezni, mert orvosoknál úgy meg vagyok szeppenve, hogy csak itthon esik le, mit is akartam még kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!