Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Cnc programozásban, hogy kell...

Cnc programozásban, hogy kell lekerekítést programozni?

Figyelt kérdés
aki ért hozzá kérem segítsen mert nem értem és hamarosan vizsga lessz,nct vezérlést tanulunk.(ha lehet mínnél részlettesebben)
2011. nov. 10. 09:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Vigyázat, csak tippelek! :)

Ha a gerber formátumra gondolsz, akkor szerintem cirkuláris interpolációval (G02/G03 vagy G74/G75). Középpont a kerekítés középpontja, a sugárnál viszont lehet, hogy a lekerítés sugarához hozzá kell adni a szerszámét is.

2011. nov. 10. 11:20
 2/3 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hogy B- illetve B+
2011. nov. 10. 12:37
 3/3 anonim ***** válasza:

na remelem meg nem kestem el a valasszal es meg nem volt vizsgad.nct-nel lekerekitest a legegyszerubben ugy lehet programozni hogy a mondat vegere odairod hogy pl: ,R5

Pl van egy mondatod:G1 X50 Y20,R5 es utana johet a kovetkezo mondtat megint G1.... Vagy az ami... most nem emlekszem mar pontosan hogy kell-e az R -ele vesszo vagy szokozzel irod a mondat vegere.ha az R helyere C-t irz az meg letorest csinal pl:,C5....az azt jelenti hogy 5x45 fokos letores. Szerencsere regen hasznaltam nct -t mert a leggagyibb vezerles.de csinalhatsz meg lekerekitest G2 vagy G3 -as mondattal.a jol emlekszem a G 2 oramutato jarasaval ellentetesforgas irany aG3 meg azzal megegyezo.de lehet forditva.majd probald ki.egy ilyen mondat meg ugy nez ki hogy G2 X(a korvonal vegpontja x-ben) Y(a korvonal vegpontja y-ban) I(korvonal kozeppontja x-ben) J(a korvonal kozeppontja y-ban) vagy lehet meg pl: G3 X(ugyanaz mint az elobb) Y(u.a) ,R( a korvonal sugara)azt meg tudnod kellhogy g2 es g3 -as mondat elott vagy utan csak g1 -es mondat allhat szoval g41 es vagy g40 es kontur leallas vagy raallas nem lehet.irok egy peldat hogy erthetobb legyen:pl korzseb(legyen a kozepe x=o y=o es r=20)

G0 XO YO

G1 z-5

G41 xo y10

G1

G3 XO Y10 IO JO

G1

G40 XO YO

Remelem tudtam segiteni.udv

2011. nov. 18. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!