Cnc programozásban, hogy kell lekerekítést programozni?
Vigyázat, csak tippelek! :)
Ha a gerber formátumra gondolsz, akkor szerintem cirkuláris interpolációval (G02/G03 vagy G74/G75). Középpont a kerekítés középpontja, a sugárnál viszont lehet, hogy a lekerítés sugarához hozzá kell adni a szerszámét is.
na remelem meg nem kestem el a valasszal es meg nem volt vizsgad.nct-nel lekerekitest a legegyszerubben ugy lehet programozni hogy a mondat vegere odairod hogy pl: ,R5
Pl van egy mondatod:G1 X50 Y20,R5 es utana johet a kovetkezo mondtat megint G1.... Vagy az ami... most nem emlekszem mar pontosan hogy kell-e az R -ele vesszo vagy szokozzel irod a mondat vegere.ha az R helyere C-t irz az meg letorest csinal pl:,C5....az azt jelenti hogy 5x45 fokos letores. Szerencsere regen hasznaltam nct -t mert a leggagyibb vezerles.de csinalhatsz meg lekerekitest G2 vagy G3 -as mondattal.a jol emlekszem a G 2 oramutato jarasaval ellentetesforgas irany aG3 meg azzal megegyezo.de lehet forditva.majd probald ki.egy ilyen mondat meg ugy nez ki hogy G2 X(a korvonal vegpontja x-ben) Y(a korvonal vegpontja y-ban) I(korvonal kozeppontja x-ben) J(a korvonal kozeppontja y-ban) vagy lehet meg pl: G3 X(ugyanaz mint az elobb) Y(u.a) ,R( a korvonal sugara)azt meg tudnod kellhogy g2 es g3 -as mondat elott vagy utan csak g1 -es mondat allhat szoval g41 es vagy g40 es kontur leallas vagy raallas nem lehet.irok egy peldat hogy erthetobb legyen:pl korzseb(legyen a kozepe x=o y=o es r=20)
G0 XO YO
G1 z-5
G41 xo y10
G1
G3 XO Y10 IO JO
G1
G40 XO YO
Remelem tudtam segiteni.udv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!