Mastematikai feladvány! Ezt hogy lehet felírni?
És a sin(2)-vel mire mész?
Milyen pozitív egészet kapsz meg a 0,03489949670250097164599518162533-ból?
Szerintem a legnagyobb szám amit felírhatsz a ((2^2)^2)!
Ez után (meg előtte is) van pár poz egész, amit nem igazán értem, hogyan hozol ki...
Két apró segítség jön! Ha magadtól akarsz rájönni a megoldásra, akkor ne olvasd el!
Egy kis segítség: a gyökvonás műveleti jelnek számít. a √2 csak egyetlen kettest használ el, hiszen ha nem írom ki, hogy hányadik gyök, akkor négyzetgyökről van szó.
A másik segítség: bizonyos műveletek halmozhatók. Pl. a faktoriális: 2!!!!! . Természetesen kettő faktoriálisa is kettő, így ez ebben a formában nem alkalmazható, pusztán azt mutatja be, hogy lehet matematikai műveletekből végtelen számú kombinációt létrehozni. (Természetesen pusztán ebből a tényből még nem következik, hogy valóban van is megoldása a feladatnak.)
Szerintem se lehet felírni 3 db 2-esből. Csinálj már belőle 49-et :DDD Nekem csak ötletem van: tegyük fel, hogy mondjuk van x alap művelet és ugye 3 db szám.
a) 2 2 2 ha külön egységnek tekintjük őket (2-es, 2-es 2-es)
b) 22 2 ha két számot egynek (22-es) tekintünk.
c) 222 ha a három számot egynek (222-es) tekintjük.
-------------------------------------------------------
Én akárhogy rakosgatom őket eleve páratlan nem jön ki. Akkor meg már bukta, vagy nem?
Páratlanra példa két példa alapműveletekkel:
2 + (2/2) = 3
2 - (2/2) = 1
(A megoldás ennél jóval bonyolultabb, de ezt a két páratlan számot alapműveletekkel is elő lehet állítani…)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!