Ha valaki leugrik egy hídról, miért hal meg, ha tud úszni?
Nekem kiskoromban mindig azt mondták, hogy ha beleesnék a Dunába, az örvények elkezdenének a mélye felé húzni, és azokból nem lehet kiszabadulni. Én pedig azóta sem merek nyitott szemmel átmenni a hídon, ha mégis erre visz a végzet, a szembejövő forgalmat vagy az eget kell néznem, de semmi esetre sem a vizet.
Nem tudom, mennyi az igazság ebben az örvényes dologban, de abban biztos vagyok, hogy veszélyes... Egyébként én is azt gondolom, hogy a víz hőmérséklete az elsődleges halálok. Mint bármely más természetes víznél, lásd Balaton.
Azokon kívül, amit írtak:
Hídról leesni többnyire ruhában szoktak, ami azonnal megszívódik vízzel. A ruhában úszást külön oktatják, mert olyan nehéz.
A híd alatt többnyire ott van a pillér. Aki a rossz oldalon ugrik bele, azt a sodrás rögtön fel is nyomja a pillérre.
Ha a híd nem olyan magas, hogy az ember összetörje magát a becsapódáskor, akkor a delikvens jó mélyre elmerül. Ilyenkor az ember könnyen bepánikol, hisz sokáig csak lefelé süllyed, aztán már maga se tudja merre van a felfelé - a levegő meg fogy. (Uszodában könnyű, mert ha eléred a medence alját, csak ki kell rúgnod magad felfelé.)
A hideg víz nem csak szívrohamot okoz, hanem leginkább kihűlést és az izmok elgémberedését. Pár perc alatt az ember nagyon le tud hűlni, mondjuk egy 10-15 fokos vízben, és egyszerűen nem tud úszni. (A Duna kb 3-400 m széles. Ha valaki középen ugrik le, akkor legalább 150 m-t kell tennie bármely irányban. Ez 3 uszoda hossz.)
Sztem azért a beton mindennél gyorsabban öl :). Viszont sokat számít sztem, hogy hogy ugrasz bele. Mert ha gyakorlott ugró vagy, akkor nyílván úgy ugrasz bele, h a lehető legkisebb felülettel érkezzél meg, tehát a kezed összeteszed és előre nyújtod, stb.-stb. De ha öngyilkosjelölt vagy :S, és mondjuk a hasadra vagy hátadra érkezel meg, akkor szinte biztos h szörnyet halsz (sztem).
Viszont a másik halálok sztem is az elsodrás, mert hiába tudsz úszni, a hullámok és örvények felülkerekednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!