1 m2 (négyzetmter) hány dm3 (köbdeciméter)?
21:14
Köszönöm. Azt gondoltam hogy csak kíváncsiságból kérdezed(nem a házi feladatok kategóriába kérdezted), elég gyanús hogy ezt adta a tanár, több mint valószínű figyelmetlenségből adta. Egyetemen is tanultam fizikát, nem fizikusnak tanulok, ott sem hallottam ilyenről. Ehhez a tér( vagy téridő) szerkezetének fizikai fogalmát ki kéne terjeszteni hogy értelme legyen, legfeljebb egyetemi szinten tanítanák ha egyáltalán tanítanák.Például azt tanítják hogy nincsenek negatív térfogatú tárgyak, ha felfedeznének ilyet akkor semmi gond matematikailag, lehet vele számolni.
Bocsi de egy zárójel kimaradt emeletes törtet képzeltem oda, ami helyettesíti a zárójelet, de nyilván itt zárójellel tudom csak leírni, de a végeredmény helyes.
Vagyis zárójelhelyesen:
m^2/(d*m)^3 = m^2/(1/10*m)^3 = m^2/(m^3/1000) = 1000/m = 1000 m^-1
18:29
"Ha úgy akarom magyarázni mint rendőr a fiának ..."
Ez csak egy vicc, ami tiszta abszurdum.
A negatív számokat tanítja a rendőr a fiának. Ha a buszon 3 utas van a következő megállóba nincs felszálló és leszáll 5 utas akkor még 2 embernek kéne felszállni a buszra hogy senki ne legyen a buszon.
Kb. ennyire lehetetlen ez a feladat, attól még hogy matematikailag helyes.
13:22
Tudom hogy jó, de szerintem sajtóhibát vétett a tanár.
Nem is volt még suli, úgy írtad mintha lett volna és mondta volna a tanár. Ezt a megoldást csak akkor add be ha kened vágod az átváltásokat, kisujjadból kirázod, ezt is érted hogy miért annyi amennyi, el is tudod magyarázni, és olyasmi a megjegyzéssel (természetesen úri ember/hölgy módján) amit én is kifejtettem korábban ,hogy oké ki lehet számolni de mi értelme van ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!