Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mit gondoltok Kertész Ákos...

Mit gondoltok Kertész Ákos leveléről?

Figyelt kérdés
2011. szept. 16. 08:51
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
84%
Kertesz Akost ha meglatom akkor betöröm azt a nagy orrat!Az en nemzetemre ne mondjon ilyet ! KERTESZ AKOS D*GÖLJ MEG !
2011. szept. 17. 13:27
 12/35 anonim válasza:
83%
Nem értem Kertész Ákost ! Mindent megkapott (sőt talán többet is), amiről csak álmodhatott. Dolgoznia nem kellett, csak írt. Valószínűleg szép nyugdíja is van, nincsenek kenyérgondjai. Bántotta talán valaki ? Akkor arra kellene haragudjon, s nem arra a nemzetre, amelyik értékelte a műveit, vette a könyveit (ha tévedésből is), ezáltal nyugodt öregkort, biztos megélhetést biztosítva neki. Vissza kell vonni az összes kitüntetését !
2011. szept. 17. 16:58
 13/35 anonim válasza:
88%

Kertész úr bizonyára nem gondolta végig művét.

Nem hiszem, hogy az ezer éves magyar államiság jelene, jövője Kertész úrtól függene.

Igaz, őkelme Dózsa Györggyel kezdi a sort, és Horn Gyulával fejezi be.

Vannak, akik azt mondják, "csak" a magyar baloldalról, a magyar kommunistákról írt.

Én - mint magyar -, azt gondolom, teljes közömbös, Kertész úr hogyan gondolkodik, hogyan szidalmaz bennünket,

mert tőle objektíve vagyunk, érékeink tőle függetlenek, múltunkat objektíve nem ő minősítheti, jövőnket nem ő szabhatja meg.

S lám, lám, Kertész úr gyorsan revideálta írását - hasztalan.

Az a minimum és a maximum, hogy a Kossuth Díját, és egyéb magyar kitüntetéseit az a nemzet visszaveszi, akitől kapta, és akit becsmérelt.

Tel -Avivban kaphatott kitüntetést, vagy kapjon, de a Budapesten kapott kitüntetéseire, elismeréseire nem méltó.

S tiszteljük minden (zavaros) elme nézetét, nem kell túlzóan nagy figyelmet, hangot adni az ilyen dolgoknak, mert akkor abba a hibába esünk, amit Kertész is akart: Törődjünk írásával, ez álljon a szóbeszéd középpontjában.

A percemberkék sorsa a feledés.

Kertész úr sorsa is ez lesz, hasonlóan egy másik "kertész", Imre Kertészhez, az ő munkásságához.

Mi magyarok, gazdagabbak vagyunk az ilyen "kertészek" nélkül.

Fátylat rájuk, mert mint nagy költőnk írta, nem azért hajnalodik, mert szól a kakakas, de azért szól a kakas, mert hajnalodik.

A magyar bölcsebb attól, hogy törődjön az ilyen....az ilyen provokátorokkal, mint Ákos Kertész, vagy Imre Kertész.

2011. szept. 18. 09:36
 14/35 anonim ***** válasza:
2%
Így van, nektek magyaroknak teljesen mindegy már, az országotok mindenképp a süllyesztőbe tart, kedves irigy, rosszindulatú, genetikusan alattvaló magyarok :D És mint tudjuk, ez a zsidócigányorosztörökök hibája.lol.
2011. szept. 18. 10:45
 15/35 anonim válasza:
29%

azt gondolom, sajnos nagyrészben igaza van... És ami még ennél is szomorúbb, hogy akik itt tépik a szájukat, továbbra sem gondolkodnak.

Majd amikor a gatyájukat is lehúzza OV, azt sírnak mint a fürdős k..ák. Meg fogják érdemelni.

Mi magyarok akkor sem fogunk össze a jó érdekében, ha már nagyon bevág a rabszíj... Pedig mennyire jók is lehetnénk együtt

2011. szept. 19. 09:55
 16/35 anonim ***** válasza:
85%
Az, hogy valaki genetikusan alattvaló. Hitlertől származó gondolat. Tehát, ha Kertész Ákos nem lenne magyar, azt mondanám, hogy fasiszta náci. Hasonló szövegek alapján irtották ki a zsidóságot a második világháború alatt Európában.
2011. szept. 19. 11:56
 17/35 anonim ***** válasza:
91%

A válasz írója 60%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 10:45

Szabad kérdeznem, hogy Te milyen származású vagy?

Az, hogy Szlovákiában tombol a fasizmus még megértem, tekintve, hogy Hitlernek köszönhetik első önálló államukat.

És kiváncsi lennék rá, hogy hogyan vagy miért tanultál meg magyarul, ha ennyire gyűlölöd a magyarokat?

2011. szept. 19. 12:04
 18/35 anonim ***** válasza:
90%

Magyarságunkról az egyik legnagyobb magyar költő, Radnóti Miklós sorait idézném:

"Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,

nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt

kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.

Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága

s remélem, testem is majd e földbe süpped el.

Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel

egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom...

Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,

s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,

de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,

és csecsszopók, akikben megnő az értelem,

világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,

míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,

s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg."

2011. szept. 19. 12:26
 19/35 anonim ***** válasza:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:04

Magyarországon születtem, de minden felmenőm német származású, nem én akartam ide születni, elhiheted, és azt is,hogy nemsokára megyek is el. Egyébként sztem azt írtam, hogy van igazság abban, amit ír, nem azt, hogy mindenben igaza van. Értelmezni kéne amit írok, nem csak eszetlenül lepontozgatni és fröcsögni. Azzal sem értek egyet, hogy a magyar nép a felelős a holokausztért.

2011. szept. 19. 13:07
 20/35 A kérdező kommentje:
Abba még senki se gondolt bele, hogy ezt lazítási céllal írta, azért, hogy most észbe kapjunk és megmutassuk, hogy össze tudunk fogni? Ehelyett meg itt hőbörgünk... Épp ezért adok neki igazat, ezzel akarta lemérni, hogy mennyire vagyunk képesek összefogni. Hát semennyire.
2011. szept. 19. 16:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!