Miért van egy mágnesnek mindig két pólusa?
HEHEHE menj el egy biocuccboltba és ők adnak egypólusu mágneses karkötőt is ha kéred, igaz hogy nem létezik mint ahogyan nem mágneses a karkötő, sem de hát ők jobban tudják mint a fizikusok..............
A válasz egyszerű, minden erőnek kell lennie egy ellenerejének is
de ez a magyarázat.
ha a mágnes egy halom dipólusból áll (és ennek a megjelenése az, hogy magának a mágnesnek 2 pólusa van), akkor a mágnes és a széttört mágnes között annyi a különbség, hogy a széttört rövidebb. azaz annak is két pólusa lesz.
Erre én is kíváncsi vagyok, de lehet, hogy ez még máig nyitott kérdés..., sok titok van még a természetben.
Hátha valami fizikus majd megválaszolja nekünk.
A mágnes elemi mágnesekből áll (atom vagy molekula).
Minden elemi mágnesnek 2 pólusa van. Az elemi mágnest nem tudod kettévágni.
Érdekes kérdés ez, mert, ha mondjuk egy friss fizika palántát megkérdezel a dologról, akkor rávágja, hogy nincs mágneses monopólus, mert minden Maxwell egyenlet szent és sérthetetlen és abban bizony benne van, hogy monopólus márpedig nincs... :)
Viszont ha olyan valakit kérdezel, aki kifejezetten ezzel foglalkozik, akkor jóval nagyobb arányban találsz olyat akinek meggyőződése, hogy mágneses monopólusnak léteznie kell, csak nem találjuk... többek közt a CERN-ben (LHC) ezt is kutatják...
Nos... majdcsak kiderül egyszer... vagy nem :)
nos amiket leirtatok azt értem... viszont nem a pólusokra vagyok kiváncsi, hanem hogy mitől állandó ez a jelenség?
az elemi mágnesek milyen elven mágnesesek?
maga a jelenség eredete
tudom, hogy magasabb szintű kérdés...
(beérem egy honlappal is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!