Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Honnan ered a 100 kilós...

Honnan ered a 100 kilós lovagi vértezet és a 20-30 kilós kardok legendája?

Figyelt kérdés
Bármilyen épeszű történész meg mondhatja hogy ilyenek nem léteztek. Mégis tartja magát ez a az abszurd elképzelés. Honnan ered?
2011. aug. 20. 16:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

teaman

Az a 6-8kg-os kard ugye egy ßaszott nagy pallos?

Azért az már elég nehéz egy sima kardnak, azok olyan 1-1,5kg között vannak.

2011. aug. 22. 23:05
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom ,mert vannak olyan kardjai is amire azt szoktuk mondani emberi használatra nem ajánlottak. Indulj ki ebből. :D

A kard pengéje olyan 2 kiló max meg legyen 1 kiló a végsúly rajta meg 1 kiló a keresztvas. Körülbelül ennyiből áll egy normál nagy lovagi kard. A szamurájkardok azok meg még könnyebbek.

2011. aug. 23. 08:16
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem az egykezes lovagi kardom összesen 1,2 kg.

A végsúlyt markolatgombnak hívják, vegyük egy 5cm átmérőjű, 3 cm magasságú vashengernek (az enyém kb akkora), ennek tömege kb 450 gramm. A keresztvas alakja bonyolultabb, de szerintem jóval kisebb a tömege.

2011. aug. 23. 10:17
 14/16 anonim ***** válasza:
Itt mindenki arról beszél, hogy mennyire becsüli a SAJÁT BIRTOKÁBAN LÉVŐ kardot ahelyett, hogy megmérné a tömegét? Na így alakulnak ki ezek a legendák.
2011. aug. 23. 16:12
 15/16 anonim ***** válasza:
Lemértem kérlek szépen a kardom 2,90 Kg És nagy kardtól van szó.(azt hittem nehezebb) Nem díszkard hanem rendes. Nem mértem meg hány centiméter hosszú de nekem majdnem a mellkasomig ér ha rátámaszkodok hozzáteszem átlag 180 cm magas vagyok.
2011. aug. 23. 20:36
 16/16 anonim válasza:
50%
A történészek nem mérnökök, hanem bölcsészek. Ez remélem elég magyarázat:)
2011. aug. 23. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!