Xanadu legendája miért legenda ha a város sokáig létezett?
Ugye a város Kínában van(volt), elterjedtebb neve arrafelé Shandu. Pontosan nem tudom hol volt, de sokáig létezett. Miért vannak olyan legendák hogy Xanadu városát a föld nyelte el? Mi lett igazából vele?
Létezik még ez a város? Mit tudtok róla? Miért született róla legenda?
Azt tudom hogy egy régi kínai birodalomnak volt a fővárosa, majd áttették a fővárost Pekingre.
De minden érdekelne, olyan titokzatos, bár nem tudom hogy manapság van ilyen város:)
Amúgy a Xanadu név honnan jött hogy ha mongolul és kínaiul is Shandu?
2-3000 éve???O_O
Én azt hittem Krisztus után vmikor
Az 1200-as években még létezett. Ha jól értem, 1369-ben gyújtották fel.
Megkockáztatom, hogy a sivatagos, romok ihlették a 60-as évek dalszövegíróit, de amúgy nem tudom én sem, volt-e legendája.
"A Xanadu név honnan jött, hogyha mongolul és kínaiul is Shandu?"
Szerintem ugyanaz, csak angolos írásmóddal. Sokszor a kínai 's'-t 'x'-nek írják, valószínűleg azért, mert valójában egyik sem, valahol a 'ksz' és a 's' között ejtik, de nem értek hozzá, csak így hallottam párszor. Pl a Shaolin-t Xiaolin-nak is írják angolosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!