Honnan szerezhetném meg, a különböző kizárólag mesterséges aromák kémiai képleteit? Milyen aroma van abban az élelmiszerben amire csak annyi van írva az összetevők közé, hogy "aroma"
Ha érdekel a téma, ajánlom figyelmedbe a következő könyvet:
Pontosabb részletesebb leírással valószínűleg egy élelmiszermérnök tud szolgálni.
Valóban, az illatanyagok között nem ritka az aromás vegyület. De ez nem is meglepő.
Elmondható még az is, hogy jellemzően vannak bizonyos funkciós csoportok, amik az illatért felelnek.
Ilyen például az formilcsoport, amely az aldehidekre jellemző funkciós csoport.
Vagy a közismert gyülölcsészterek is ilyenek
Aért persze, hogy minek milyen illata van, több mindentől függ. Például a Limonén molekulájából két féle létezik. Mindkettő ugyanolyan (fizikai és kémiai tulajdonságait tekintve is, azt leszémítva, hogy a fényt ellenkező irányba forgatják). Erre mondjuk azt hogy királis vegyület.
Azonban mégis, az egyik módosulat narancs illatú, a másik meg ilyen borsmenta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!