Amikor a víz megfagy, akkor az oxigén vagy a hidrogén fagy meg?
Ajjaj. A vízben vízmolekulák vannak, nincs már külön "oxigén" és "hidrogén", egy új anyag jött létre az atomok összekapcsolódásával.
Vagyis a jég az szép egymás mellé rendeződött vízmolekulákból áll. A víz fagy meg.
Első és második, köszi!
Igazatok van!
Nem is tudom, miért nem gondoltam erre... :D
3. 4. Bekaphatjátok...
A vízmolekulák közötti másodlagos erők sokkal gyengébbek, mint a molekulán belüli elsődleges erők (messzebb vannak a molekulák egymástól) - ezért ha pl. eltöröd a jeget, soha nem oxigénre és hidrogénre törik, hanem mindig marad vízmolekula.
Ugyanígy fagyásnál is csak a vízmolekulák rendeződnek másképp, maga a molekula ugyanolyan marad.
"3. 4. Bekaphatjátok..."
Ejnye...
dihidrogénmonoxid = H2O = víz
Csak így kémiaisabbnak tűnik, nem ismerted ez a vicces szöveget?
Na most jól beszóltál b@zdmeg!!
Azért, mert még nem hallottam a víz eme elnevezését, akkor már egyből IQ nulla is vagyok?!
Nagyon nem hiszem!
De amúgy erre jó a net.
Beszólni valakinek, tudva azt, hogy nem kell félned a következményektől.
Az ilyen "embereket" szarba sem nézem.
Kedves kérdező, a neveltetésed azért elég sok hiányosságot hagy maga után.
Ha már idáig nem sikerült - mostantól megpróbálhatnád ezt egy kicsit korrigálni. Méghozzá nem azok miatt, akik itt írtak neked - hanem magad miatt. Neked lesz hasznos, ha tudsz viselkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!