Van egy 75méter hosszú szárító gép. Petrezselymet szárítanak 3-4%os víztartalomra. Hány méter után éri el a 80fokot a petrezselyem közepe?
Gázzal fűtenek->vízgőzzel pedig a szárítóteret konvektív szárítást alkalmaznak.A petrezselyem vastagsága 32cm, nedvességtartalma 85%, a szárítószalag szélesség 180cm.
A petrezselyem fajhőjéből akartam kiindulni, avagy mennyi Kj kell, hogy 1kg petrezselyem hőmérséklete egy fokkal emelkdejen. de nem tudom a fűtőtest által sugárzott energia mennyiségét, de szerintem ez a vízgőz és a sugárzott hőmérséklet függvénye (110-80fok között, az első 25méteren)lesz valahogy. A petrezselyem hővezetéséről pedig nem találtam semmit.Óránként 15köbméter levegőt használnak fel.Ha kell még adat, próbálok szerezni. és Előre is köszönök minden segítséget!!
Hát nem irigyellek...
A víz fajhője nagyobb a te általad közöltnél, így valószínű, hogy a száradás során az "átlagos fajhő" (vizes petrezselyem) valahol a két érték között folyamatosan csökken. Még mindig azt mondom, hogy mérd meg a rendszer végén az adott hely hőmérsékletét, és ebből, egyenletes melegedéssel számolva (a víz fajhőjével számold) biztosan olyan értéket kapsz, aminél kisebb lesz a keresett érték. Ha valóban olyan nagyon "túl van tervezve" a rendszer, ahogy azt szokták is, még így is jelentős energiát tudsz megspórolni. Vagy tényleg marad a hőmérsékletet időben rögzítő készülék alkalmazása. végülis reményeid szerint ez megtérülő beruházás, és hivatkozz arra hogy karbantartáskor vagy az időszakos leállásokat követő alkalmakkor megint szükség lesz rá a kalibrálás miatt.
Sok sikert!
Szerintem itt nézzél utána a dolognak:
Dr. Imre László: Szárítási kézikönyv
Boltokban már nemigen lehet kapni, műszaki könyvtárakban próbálkozz. A BME könyvtárában tutira megvan.
Egyébként, szerintem olyan ember az országban aki ezt elfogadható közelítéssel ki tudja számolni jó ha van tíz, de lehet ezzel sokat mondok.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!