Tisztelt hozzá értők! Nekem ilyen vegyszerre lenne szükségem (Nem felel meg neki a petróleum? ) : "Nafta (ásványolaj), hidrogénnel kezelt nehéz frakció" (Pallas lexikonban "petroleumester"-nek nevezik) Cas:64742-48-9, Eu: 265-150-3.
A második link éppen a Hammerite hígítóra mutat, tehát készen kaható. Miért nem veszed meg a festékboltban a kész hígítót? Ezt javasolnám leginkább!
A nafta kifejezést egyes angolszász országokban a kőolaj helyett használják.
Amúgy, oda is van írva, hogy nehéz frakció. Ez a petróleumnál magasabb forráspontú párlatot jelent, tehát valamilyen olajról van szó. Ráadásul hidrogénezték, azaz a telítetlen (és aromás) komponenseket katalitikus hidrogénezéssel telítették.
Ha mégis pancsolni akarsz, akkor valamilyen szagtalan olajat vegyél. Áruházakban olajmécsesekhez árulnak lámpaolajat. (Van illatosított, meg színezett, meg szúnyog riasztót tartalmazó adalékkal ellátott is, de a natúr, színtelen, szagtalan is kapható.)
Én ezzel a 4-500 forintért kapható szagtalan lámpaolajjal helyettesíteném a leírásban szereplő naftát.
Egyetértek a 10:53-as hozzászólóval, aki valami színtelen és szagtalan lámpaolajjal, vagy színtelen és szagtalan petróleummal helyettesítené.
De ha mindenképpen az eredetit akarod megvenni, én itt megtaláltam például:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!