Milyen állásokat lehet betölteni matematikus végzettséggel?
A legjobban fizetett matematikusok a biztosítási matematikusok...
A legnagyobb kihívások pedig akkor érnek, ha bent maradsz az egyetemen kutatni...
Első körben én is a felsőoktatásban való elhelyezkedésre gondoltam, de hallva a beharangozott drasztikus hallgatói felvételi stopról, már mindjárt elég kilátástalannak érzem ezt a pályát.
Az első 3 válaszadó által írtakra nem is gondoltam.
Ha van még javaslat, szívesen veszem őket, a már megkapottakért zöld kezecske és köszönet.
amúgy osztom a pénzügyes 5leteket is...
irigylem az olyan embereket akik vágják a matekot...anno 4esre érettségizem belőle (a mai napig nem tudom mi jött rám akkor)
de azóta semmi...amikor a fősulin magyarázták csak bambán csorgattam a nyálam míg valaki nem csettintett kettőt z orrom előtt :)
nézhetsz esetleg valami mérnöki szakot is, mellé.
Ha értesz a statisztikához: KSH.
Ha számelmélet, kriptográfia megy, akkor Információs Hivatal. Nem tudom most mi a neve, de mesterképzésen még tekintélyes ösztöndíjat is adnak, a honlapjukon tegnap még kint volt a pályázat. Ők nagy felvevők matematikusokból.
Felsőoktatásban nem matematikai intézetekben matematikusok sokszor tanítanak filozófiát, közgazdaságtant, logikát és statisztikát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!