Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A mobiltelefon tényleg odavonz...

A mobiltelefon tényleg odavonzza a villámokat?

Figyelt kérdés
2011. jún. 25. 14:12
1 2
 11/14 anonim válasza:

Tudom hogy egy kicsit régi a kérdés de azért elmesélem. 2016.07.13 este (tegnap) megnéztem az időképet hogy mi várható és vihart jeleztek. Kimentem videózni, fényképezni a felhőket (nem tudom de valamiért nekem mániám) és közben egyre csak durvult a helyzet dörgött, villámlott. Nem ijedtem meg tovább videóztam egy pontot ahol láttam hogy egyet villámlott. Nem kellett sokat várni és egy hatalmas villámcsapás hallatszott. ( A Felvételen is látszik a villám, nem valami jól mert eléggé beszartam.) Vártam egy kicsit hogy elcsituljon a vihar gyorsan bekapcsoltam a gépet beléptem Sony Vegas-ba és lelassítottam. A felvételen azt láttam hogy elém csapott be a villám. Ha tévedek nyugodtan írjatok lehet hogy én tévedek. Azért írtam ezt ide mert nekem telefon volt a kezemben.

Itt a videó: https://www.youtube.com/watch?v=thXqYoeThoI

2016. júl. 14. 15:19
 12/14 anonim ***** válasza:

# 11

Nagyon ügyes vagy, de a villám nem azért csapott be mert éppen videóztál, hanem azért videóztál mert villámlott, így nem csoda ha fölvettél egyet ami a közelben csap be.

Villámvédelemmel foglalkozom, a villámcsapás gyakoriságát növeli a közelben lévő víz (tó, patak, folyó), a többitől magasabb épület vagy fa, oszlop, stb. A videózó állampolgárok nem.

Kivéve ha egy nagy sík mező közepén teszik ezt hogy nincs egy fa sem a környéken. De a felvételen nem ez látszik.

És az se látszik hogy milyen messze csapott be. Az erős fény és hangjelenség miatt ez 50-100 méterrel arrébb is lehetett. Ne aggódj, én is kikockáztam a videót.

2016. júl. 14. 18:32
 13/14 anonim válasza:
"Ne aggódj, én is kikockáztam a videót." Ezt most nem értem xd Ja és nem tudjuk hogy hova csapott be mert nincsen sehol nyoma.
2016. júl. 14. 18:39
 14/14 A kérdező kommentje:
Szerintem a kikockázást úgy értette, hogy lelassította a felvételt.
2016. júl. 15. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!