Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért mozgott a vezeték?

Miért mozgott a vezeték?

Figyelt kérdés
Egy 400 kV-os távvezetéken láttam hogy vezetősodronyok ide-oda mozogtak néhány cm-t periodikusan.(teljes szélcsend volt)
2011. jún. 17. 22:13
 1/4 anonim ***** válasza:
58%

Az, hogy lenn a földön szélcsend van, egyáltalán nem garantálja, hogy jópár méterrel a föld fölött is szélcsend van.

A kedvenc jelenetem, a buszmegállóból néztük: egy madár, szegény küzdött a széllel. Sólyom, vagy hasonló ragadozó madár volt, méretes. És egyszerűen nem volt képes egy millimétert sem volt képes előrehaladni, pedig csapkodott mint a fene. és mintha odaszögezték volna.

Ja, mi kb 5 méterrel lejjebb tökéletes szélcsendben voltunk, gyufával ki is próbáltuk: éppen, hogy elhajolt a láng. A madár fenn meg csak hátrafelé volt képes repülni :D

2011. jún. 17. 22:23
 2/4 A kérdező kommentje:
igen erre én is gondoltam, de az volt az érdekes hogy periodikusan mozogtak és nem mindegyik, inkább valami mágneses mezőre gondolok...
2011. jún. 17. 22:29
 3/4 anonim válasza:
Rendesen be volt terhelve! Tudod áram -> mágnesesség. Bár inkább a szél.
2011. jún. 17. 23:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Könnyen elképzelhető, hogy rezonanciáról van szó.
2011. jún. 18. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!