Milyen könyvből lehet megtanulni honlapot készíteni?
könyvből nem érdemes de: www.oktatovideok.hu
Én ebből tanultam
Nem pont könyv, de minden benne van:
Teljesen az alapoktól kellene kezdenem. Amit első körben szeretnék: képet, szöveget, táblázatot feltenni. Ha ezek sikerültek, akkor felhasználók regisztrálása; majd a regiszrált felhasználók tudjanak témákat nyitni, fórumszerűen beszélgetni; esetleg olyan témát indítani, amihez csak az általuk (emailben) meghívottak tudnak hozzászólni.
Az egész google barátomat nem szeretném végigolvassni, csak 1-2 olyan könyvet, ami ezekben segíthet.
Sokat akar a szarka...
"Az egész google barátomat nem szeretném végigolvassni"
Egy könyvből HTML-t, CSS-t, PHP-t meg mindent?
Ilyen hozzáállással hagyd a francba, keress egy igyenes honlapmotort és azt alakítgasd kedvedre. Ídőt és ideget is spórolsz.
Pl.: Joomla, Drupal ...
"Amúgy van egy olyan érzésem, hogy ez több időt fog felemészteni, mint amennyiből szeretnéd megvalósítani. Elszántság, sőt megszállottság kell a programozáshoz."
Lehet..., mert amiket írtatok, egyelőre elég kínai. Egy kis kézműves-kreatívkodós oldalról lenne szó. Tudom van sok ilyen, de jó lenne egy saját. Ez a "több idő" kb mit jelent? Elszántság van, megszállottság (még) nincs.
Attól függ. Ha mindent saját magadnak írsz, és azt akarod, hogy megállja a helyét, akkor 1 év is lehet*, mire megtanulod. Ha csak amolyan hobbi lenne, akkor szerintem könnyebb egy ingyenes honlapkészítővel megcsinálni, és tárhelyre feltölteni.
*Úgy is bele fognak kötni, de itt nem a html,css és php ismeretek elsajátítására gondoltam, hanem biztonság, kriptográfia és hasnolók.
A leírtak alapján hajlok az ingenes programkészítő felé, és vele párhuzamosan elkezdem a tanulást.
Html kódokkal kapcsolatban: mikor és hogyan kell használni? Régebben egy ismerősömnek segítettem, (csak formázott szöveget szeretett volna feltenni az oldalára) megírtam a kódokkal, feltöltöttem, és nem a formázott szöveg került az oldalára, hanem a kódolt szöveg. Ezután feltöltöttem a formázott szöveget (kódok nélkül), és azt láttuk az oldalon, amit szerettünk volna. Miért volt ez? Mégsem kellettek a html kódok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!