E=mc2. Ez mit i jelent valójában, mert nem teljesen értem?
Figyelt kérdés
Tudom úgy hangzik, hogy: "energia egyenlő, tömeg szorozva fénysebesség négyzet"
De nem értem.
Valaki legyen már szíves elmagyarázni, de kb. olyan szinten mint egy 10 évesnek. :)
Köszi a tisztességes válaszokat. :))
2011. máj. 8. 23:54
12/18 anonim válasza:
2-s " hanem a tömegét növelné." Hülyeség. mitől nőne a tömeg?
13/18 anonim válasza:
A sebessegtol. Ugyanis a fenysebesseg nem lepheto at. Pl.: az elektron gyorsitoban ahol az elektronokat fenysebesseg kozelebe gyorsitjak ott mar mérhető,hogy inkabb tomeguk no nem a sebesseguk hiaba fektetnek nagyobb energiat a sebesseg novelesebe. Ezt vezette le Einstein papiron bar akkor meg sehol se voltak elektron gyorsitok.
14/18 anonim válasza:
Igaszsag szerint le kellene vezetni hogy miert pont c2 mondjuk miert nem c3. Valaki?
15/18 anonim válasza:
13 közben mérték a részecske tömegének növekedését? Ha te elkezdesz szaladni és csak 20 Km/ óra sebességgel tudsz futni akkor az azért van mert a tömeged közben megnőt? Ugye?
16/18 anonim válasza:
14. Pontosan. De még nem láttam ezt a levezetést sehol.
17/18 anonim válasza:
#15: te most büszke vagy rá, hogy ekkora hülyeséget sikerült mondanod?
Légellenállás mond neked valamit?
Izmok sebessége?
18/18 anonim válasza:
#14, pl. itt van egy levezetés:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!