Egyszerű számológépen hatványt?
Elvileg lehet. Találtam egy ilyen választ egy hasonló kérdésnél: "Ha meg véletlenül egyszerű számológép akad a kezedbe, akkor beírod, hogy pl. 8*8, és megnyomod többször az egyenlőség jelet.
pl. 8 a köbön: 8*8 = ="
Azt a csillagot hogy lehet beírni?
Esetleg valaki tud egyéb tudományos műveletet egy sima számológépen?
a szorzás tudományos művelet? hát végülis sima számológéppel még rengeteg tudományos műveletet tudsz elvégezni. össze is adhatsz, többször egymás után, kivonhatsz..
(ez kicsit olyan mint a trabant reklám, átlátszó üveggel, mindkét irányba forgó kormánnyal..)
A csillag szorzás akar lenni?
De mi lenne ha egyszer valaki egy normális választ tudna adni? -.-" Nem a négy alapműveletre gondoltam...
Egyszerű számológépen 2 x = = =
Azért írtak *-ot, mert számítógépen ez a szorzás jele, az x pedig legtöbbször a változó. (Nagyon sok országban ma is az x a szorzás jele. Nálunk 1949 körül tértek át a pontra, mint szorzásjelre, de ma is 3x5 méteres szobát írnak.)
Utóbbi köszönöm!
Ma vagyok túl a magyaron és nagyon le vagyok fáradva, nem kapcsoltam hogy a * az szorzás. Én mindig így írom pl. 5x2
Oké, akkor érthetőbben mondom: a szorzás, osztás, összeadás, kivonás, gyök, százalékon kívül esetleg kilehet belőle hozni egyéb műveletet? Gondolok itt a logaritmus, sinus és társai...
Persze, faktorszámítás vagy az n alatt k .
Sin;cos;...(szögfüggvények);gyökvonás; ezekhez fel kell írni a művelet Taylor sorát, majd egyesével kiszámolni a tagokat, és összeadni. a tudományos számológép is ezt csinálja, csak kicsit gyorsabban, több tagra. (Elég nehéz lenne programozni úgy s Sin-t, hogy egy xy koordináta rendszerben forgatunk egy egység sugarú vektort, és az oldalak aránya adja a sin értékét.(középiskolás matekkal Taylor sort sajna nem tudod megcsinálni)
Nem akarok hülyeséget mondani, nem tudom a mai gépek mi mindent tudnak, de a legtöbb funkció visszavezethető a 4 alapműveletekre, csak az nem mindegy, míg egy gyökvonás elvégzése 4 alapművelettel, és főiskolás ismerettel 5 perc, addig számológéppel 2sec.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!