Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Egyszerű számológépen hatványt?

Egyszerű számológépen hatványt?

Figyelt kérdés

Elvileg lehet. Találtam egy ilyen választ egy hasonló kérdésnél: "Ha meg véletlenül egyszerű számológép akad a kezedbe, akkor beírod, hogy pl. 8*8, és megnyomod többször az egyenlőség jelet.

pl. 8 a köbön: 8*8 = ="

Azt a csillagot hogy lehet beírni?

Esetleg valaki tud egyéb tudományos műveletet egy sima számológépen?

2011. máj. 2. 18:54
 1/7 anonim ***** válasza:

a szorzás tudományos művelet? hát végülis sima számológéppel még rengeteg tudományos műveletet tudsz elvégezni. össze is adhatsz, többször egymás után, kivonhatsz..

(ez kicsit olyan mint a trabant reklám, átlátszó üveggel, mindkét irányba forgó kormánnyal..)

2011. máj. 2. 18:59
 2/7 A kérdező kommentje:

A csillag szorzás akar lenni?

De mi lenne ha egyszer valaki egy normális választ tudna adni? -.-" Nem a négy alapműveletre gondoltam...

2011. máj. 2. 19:07
 3/7 anonim ***** válasza:
pedig a szorzás szerintem a négy alapművelet közé tartozik (igen, a * a szorzás.)
2011. máj. 2. 19:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Egyszerű számológépen 2 x = = =

Azért írtak *-ot, mert számítógépen ez a szorzás jele, az x pedig legtöbbször a változó. (Nagyon sok országban ma is az x a szorzás jele. Nálunk 1949 körül tértek át a pontra, mint szorzásjelre, de ma is 3x5 méteres szobát írnak.)

2011. máj. 2. 19:09
 5/7 A kérdező kommentje:

Utóbbi köszönöm!

Ma vagyok túl a magyaron és nagyon le vagyok fáradva, nem kapcsoltam hogy a * az szorzás. Én mindig így írom pl. 5x2

Oké, akkor érthetőbben mondom: a szorzás, osztás, összeadás, kivonás, gyök, százalékon kívül esetleg kilehet belőle hozni egyéb műveletet? Gondolok itt a logaritmus, sinus és társai...

2011. máj. 2. 19:12
 6/7 A kérdező kommentje:
19:09esnek is köszi :)
2011. máj. 2. 19:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Persze, faktorszámítás vagy az n alatt k .

Sin;cos;...(szögfüggvények);gyökvonás; ezekhez fel kell írni a művelet Taylor sorát, majd egyesével kiszámolni a tagokat, és összeadni. a tudományos számológép is ezt csinálja, csak kicsit gyorsabban, több tagra. (Elég nehéz lenne programozni úgy s Sin-t, hogy egy xy koordináta rendszerben forgatunk egy egység sugarú vektort, és az oldalak aránya adja a sin értékét.(középiskolás matekkal Taylor sort sajna nem tudod megcsinálni)

Nem akarok hülyeséget mondani, nem tudom a mai gépek mi mindent tudnak, de a legtöbb funkció visszavezethető a 4 alapműveletekre, csak az nem mindegy, míg egy gyökvonás elvégzése 4 alapművelettel, és főiskolás ismerettel 5 perc, addig számológéppel 2sec.

2011. máj. 2. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!