BME vagy orvosi? (bővebben lent)
19:35
Szerintem a mérnöki se száraz és unalmas, csak te nem tudod, hogy igazából milyen. Bár kinek, hogy. Nekem (mint azt valaki leírta) több száz csont latin nevének a megtanulása lenne száraz.
Csak, hogy árnyaljam a dolgot: most könnyűnek és logikusnak érzed a matekot, de a mérnöki matek nem olyan mint a középiskolai. Saját példámból tudom: iskolaelső voltam matekból, a mérnöki matek mégis nagyon megizzasztott, rengeteget kellett tanulni, és nagyon nehéz.
Az igaz, hogy kevesebb a csak a magolós tantárgy, és többet keresek mint egy átlagos orvos.
20:28
A mérnöki matek melyik része? Remélem nem az analízisre gondolsz.
Nos szerintem, ha az orvosi érdekel jobban akkor menj oda!Max megcsinálod azt mint én, és ha nem tetszik kiíratkozol és máshová mész. DE ezzel nem arra akarlak biztatni, hogy ez a helyes modell(az államilag támogatott féléveid száma ugyanis csökken...:S). A múgy mondanám, hogy ezekkel a tárgyakkal nem csak ez a két szak vár rád.... simán jöhetsz ETKra is ami sokkal könnyebb, mint az orvosi, ugyanúgy gyógyíthatsz és mellette még családodra is több időd lesz!(nem tudom ez mennyire szempont, vagy hogy egyáltalán akarsz-e). ÉN pl dietetikus leszek. Ha azt akarom dolgozhatok kórházban éhbérért, de ha azt akarom lehetek menő wellness-szállodai alkalmazott, vagy életmód-műsor/rovatvezető újságnál TVnél jó kis fizkóval. És ez csak 1-2 a lehetséges opciók közül.... Szal nem kell mini-zseninek lenned....
Mindazonáltal fontold meg nagyon, hogy vagy-e eléggé elhivatott a gyógyítói pályához, mert itt nem csak arról van szó, hogy éhbérért kell itthon dolgozni, hanem arról is, hogy vállalod-e az éjszaki műszakot, hogy a kisebbségi család bejöna pácienssel a traumatológiára kést a nyakadnak szegezi, és ha nem gyógyul meg a beteged de rögtön, de azonnal akkor a nyaki verőeredből fog fröcsögni a vér(élő orvos beszámoló......) és vállalod-e azt, hogy éjszaka, ha hív Mariska néni miközben alszol, akkor pattansz és menned KELL!!!
Ezzel nem ijesztgetni akarlak, csak szeretném, hogyha felelősen tudnál dönteni.
Ugyanakkor nagyon ajánlom orvosit mert kiváló a társaság, értelmesek, összetartóak és csupa jót lehet csak mondani róluk! És talán nem túlzok, ha azt mondom: az ország legjobb gólyatábora az övék!
Szal sztem mindenképp szagolj bele! Megvár az a mérnöki:)!
én orvosnak mennék
(orvos szerettem volna lenni, közgazdász lettem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!