Milyen mindennapi módszerekkel mérhetünk meg egy folyó szélességét?
"- egész jól használhatót."
Próbáld ki előbb a való életben, aztán rájössz mekkora marhaság.
Kipróbáltam! Nem marhaság. Maximum a te képességeidet haladják meg az efféle módszerek. Mert... süket vagy, nem tudsz pontosan mérni stopperrel, nincs stoppered, nem tudod a hang terjedési sebességét vagy nem tudod, hogy is kellene kiszámolni. (a kívánt válasz aláhúzandó, és (gyk) lehet többet is aláhúzni :PPP)
maci
Ne hazudj!
Ha megpróbáltál volna átkiabálni pl. a Dunán, rájöttél volna, hogy ez így nem működik. De tőled megszoktam már, hogy badarságokat írsz.
Nincs okom hazudni és nem is szoktam! Nem mindig magadból kell kiindulni. Ráckevén van a telkem, egy szigeten. Van egy hajóállomás a partján, szép nagy függőleges betonfallal. Nem is nagyon örül neki a nyaraló népség, mert az említett jelenséget kihasználva a gyerkőcök állandóan kurjongatva élvezik a visszhangot. Sajnálom, ha neked ilyenben még nem volt részed, szegényebb vagy egy élménnyel. Azt meg, hogy mit szoktál meg a válaszaimmal kapcsolatban, teljesen irreleváns. Az általam megválaszolt közel ezernyi kérdés értékelései szerint a válaszaim (jelenleg) 84%-ban hasznosak. Ezek szerint te azon kevesek egyike vagy, aki szerint nem. Ez viszont engem egyáltalán nem érdekel :P
maci
"A folyópartokon rendszerint vannak fák"
A fákról mennyi hang verődik vissza?
Hogy méred ki, hogy melyik fáról visszaverődő hang alapján számolj?
Te komolyan állítod, hogy Ráckevénél így lemérted a folyó szélességét? Hány méter jött ki?
Nem értem miért olyan hihetetlen. Azt írtam, van ahol alkalmazható. Ez koránt sem azt jelenti, hogy bárhol és bármikor. Nem érdekel melyik fáról verődik vissza, de nagyjából egy sorban vannak, azt meg csak meg tudod saccolni, hogy milyen messze van a víztől.
250 méter jött ki.
maci
"nem tudsz pontosan mérni stopperrel, nincs stoppered, nem tudod a hang terjedési sebességét vagy nem tudod, hogy is kellene kiszámolni."
Mérnök vagyok, tudok számolni.
Stopperrel mérted?
Az egész nem tart tovább másfél másodpercig.
200m és 250m (20% eltérés) között 0,292 másodperc a különbség. (vagy neked nem ennyi jött ki?)
Megnézném azt, amikor ezt a stopperrel leméred.
Sokat mérek, mértem stopperrel. Modelleztem régebben, és a versenyeken elengedhetetlen volt a pontos mérés. Elhiheted, van benne gyakorlatom.
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!