Mi történne ezzel a generátorral?
"szupravezető tekercs van, egyszer felmágnesezve".
Ezt kifejtenéd bővebben mit értesz ez alatt? Tekercset hogy lehet felmágnesezni? Én ugyanis még nem hallottam ilyenről.
Ha egy szupravezető tekercsre egy pillanatra feszültséget kapcsolsz áram fog folyni benne. Mivel szupravezető, az áram a zárt tekercsben is megmarad, lévén az ellenállása 0. Az áramnak ha folyik mágneses tere van. Ez a mágneses tér független attól, hogy te odaraksz egy mágnest vagy sem. Viszont ez a mágnese tér terhelése esetén az áram megszűnését fogja okozni. Így ez a rendszered energia termelésére nem alkalmas.
maci
De bizony! Egy esetleges másik mező bizony indukál feszültséget. Mert miért is ne tenné? Az áram ha folyik akkor mágneses teret hoz létre. Ha ez a mágneses mező változó, avagy egy vezető a nem változó mágneses térben mozog, abban feszültséget indukál, és áram is fog folyni. Ez ilyen egyszerű.
De komolyan nem értem a gondod, mért kellene egy olcsó, jól bevált állandó mágnest szupravezetőből megépített kvázi állandó mágnessel helyettesíteni ?
Egy szupravezető rendszer macerás, és drága. Nincsenek is ilyen generátorok, és ez nem véletlen...
maci
Az erősebb mágneses tér legyengíti a másikat annyira, hogy aztán a hatása "eljusson az anyagig", ott aztán indukál feszültséget. Ha úgy jobban tetszik, a különbségük fog a gyengébb mágnes anyagában feszültséget létrehozni.
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!