Mi történne, ha egy másik univerzumból, egy foton jutna a miénkbe? Ja, és ha a foton az elektromágneses erő közvetítő részecskéje, akkor képes elektromágneses munkát végezni? Pl. : Kémiai változást előidézni?
Az első kérdésedre nem tudom a választ. Egyelőre kevés tapasztalat van olyan párhuzamos univerzumokkal, ahol a vákuumbeli fénysebesség nagyobb, mint nálunk.
A második kérdésre viszont egyszerű a válasz: igen, egyetlen foton is képes változást előidézni. Ha jól emlékszem, a szemben található pálcikák is képesek egyetlen fotonra reagálni. De ami biztos: a magfizikai méréseknél használt detektorok egy része akár egyenkénti fotonszámlálásra is alkalmas, mert olyan összeállításúak, hogy egy foton is képes jelet kelteni bennük.
Ha azt vesszük, minden kémiai változásért és a hőért is az elektromágneses kölcsönhatás a felelős, márpedig ennek az erőnek a foton a közvetítője, akkor fotonokkal, vagy elektromágneses térrel tudnánk befolyásolni a kémiai reakciókat?
Amúgy a c*-vel az akartam jelölni, mint pl.: a levegőben terjedő fény sebessége. Tehát anyagi közegben. A c viszont a vákuumbeli.
Hallottál már a fotoszintézisről? :)
Fotonok energiáját használja fel kémiai reakcióra. De ott a napelem: a fotonok energiájából állít elő elektromos energiát.
Igen, ezeket ismerem. :)
De akkor bármilyen kémiai reakciót be lehet indítani, ha fotonokkal adjuk az aktiválási energiát?
Jelenlegi "hivatalos" fizikai tudományos álláspont szerint 1 Univerzum létezik ez 3 tér és 1 idő dimenzióból áll.
A több (illetve párhuzamos) univerzumok létezése nincs bizonyítva,azok csak elméleti teóriákban,és a sci-fi filmekben léteznek.
Így a kérdésedre nem adható eleve jó válasz.
... Gratulálok, most elmagyaráztad nekünk, amit mindenki tud, vagyis hogy senki nem tud semmit, legalábbis biztosra nem. Ha nem okoskodnál észrevetted volna, direkt úgy tettem fel a kérdést: Mi történne, ha...
Egy percig sem állítottam, hogy van egy másik univerzum és nem is arra voltam kíváncsi, hogy van-e.
Legközelebb olvasd el a kérdést még egyszer, mielőtt teljesen más dologba ütnéd bele az orrodat...
Azzal hogy ezt írtad, különben sem cáfoltad meg más világok létezését, mert a tudomány jelenleg is tele van olyan elméletekkel, amelyeknek csak a kis részét tudták a gyakorlatban bebizonyítani. Tehát nem lehet bebizonyítani hogy létezik egy másik univerzum, de ebből az következik, hogy az ellenkezőjét sem.
De amúgy sem ez volt a kérdésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!