Egy szerencsétlen nő, aki a tengerparton él elzárkózva az emberektől: hallottam ilyen életmódról. Milyen betegség lehet ez, illetve mi a kiváltója?
Halászik, növényeket eszik, nem beszél, elzárkózva él az emberektől?
Szerencsés nő!
Az utóbbi megmosolyogtatott. És nem biztos, hogy a jelenben történt ilyen, és hiába kutakodtam, hogy mi okozta egy ilyen embernek az életét, nem találtam hasonlót, persze. Én ismétlem, én erről csak hallottam.
Egy kis fantázia kéne...
Remetének hívják az ilyet, és ezernyi ok válthatja ki. Például aki nagyon vallásos, vallási ok miatt választhatja ezt az életet, de például ha valaki egyszerűen megundorodik a világtól (bár nyilván az ilyesminek hosszú előzménye van), az is kivonulhat valahová, ahol békén hagyják az emberek.
Persze a remeték között is vannak egészen szocializáltak, akik tartják a kapcsolatot az emberekkel, de ilyenek is akadnak.
szerintem tényleg szerencsétlen, és vagy a szörnyű sorsa, vagy elmebeli zavar okozta, hogy elhúzódott a világtól.
elképesztő betegségekről lehet néha olvasni. épp ma a dionüszosz (vagy melyik görög filozófus élt hordóban?) szindrómáról olvastam, leginkább időseket sújt, és ezek a betegek egyszerűen nem tudják, hogy milyen igénytelenül élnek. a saját piszkukban, irtózatos rendetlenségben, koszban élnek. ha valaki beviszi őket kórházba, addig tiszták, míg ott vannak, és mosdatják, de az otthonukba visszatérve, még ha jószándékú rokonok ki is takarították, úgy folytatják az életmódjukat, ahogy félbehagyták.
szóval az a nő beteg szerintem, és egyenesen belehalna, ha emberek közé visszavinnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!