Írnátok érdekes fizikai kísérleteket?
Könnyen megvalósítható... hmm... Pl: ugorj ki a macskáddal egy időben a 10. emeletről.
És láss csodát, hiába vagy vagy 50 szer nehezebb, mint a macsek, mégis egyszerre fogtok leérni.
tegyél tojást ecetbe
amúgy [link]
hu hát nem tom hol olvastam de a lényege: a köv.:
egy tálcába/ edénybe tegyél vizet, színezd meg szörppel, vagy festékkel. a tálcára állíts egy gyertyát. gyújtsd meg, és tegyél rá egy lombikot.. miután elaludt a gyertya, kezdődik a varázslat. :D :D :D
szerintem ez tanórai kísérletnek simán elmenne.
13/l
Hát én is tudok egy menő trükköt, de sajnos az alapanyaghoz nem tudom hol lehet hozzájutni: egy különleges gázt kéne szerezni, a neve kén-hexafluorid. Belélegezve ellenkező hatást fejt ki, mint a hélium, elmélyíti a hangot. Ennek oka, hogy hatszor sűrűbb, mint a levegő. A trükk, amit el lehet vele végezni: ha megtöltesz vele egy akváriumot (amúgy a gáz színtelen), rá tudsz tenni egy papírhajót, és az fennmarad. A jelenség fizikai háttere: a felhajtó erő. Ha egy tárgy belemerül egy közegbe, akkora felfelé ható erő hat rá, amekkora a tárgy által kiszorított közeg (gáz, vagy folyadék) súlya.
Még nem próbáltam, de állítólag tuti!
Végy egy 2l-es legolcsóbb fajta kólát, és dobj bele egy Mentos cukorkát. Lehetőleg odakinn, nyilt terepen csináld.
Ja és ha megcsináltad, írd már meg hogy mi történt? Kiváncsi vagyok, igaz-e amit mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!