Hogy lehet a háromszög köré írható kört és a háromszögbe írt kört megszerkeszteni?
Körülírható kör: olyan módon, hogy fogod, magad és megszerkeszted a két oldal felezőmerőlegesét, ezek kiadják a középpontot. Utána körzőnyílásba veszed onnan az egyik csúcsot és körzöl.
Beírható kör: 2 belső szög szögfelezőjét megszerkeszted, ezeknek metszéspontja a középpontot, majd innen merőlegest állítasz az egyik oldalra. Az oldal és a középpont távolsága a sugár.
Remélem, hogy segítettem.
-fizikuslány-
jol irta a fizikus lány én viszont matek zseni és fiu vagyok aszem ez a megoldás minden háromszög fajtára igaz ha nem járnál sikerrel irj és válaszolunk
a fizikuslányt várom privire :)
Ha matekzseni lennél, akkor nem csak hinnéd, hogy minden háromszögfajtára igaz, hanem be is tudnád bizonyítani...
-matekszakos fiú-
Én egy progmatos fiúcska vagyok, és én mindent tudok :)
-a progmatos kisfiú-
ezt én is tudtam, és igazad van fizikus lány.
matekos srác
"Fizikuslány", "Matekszakos fiú"
mi ez, valami elb*szott Fantastic Four?
Na bizonyítsátok, hogy tudjátok a bizonyításokat.
//Szegedi (elsős) matek szakos fiú//
Én meg lesz*rom, hogy kell megszerkeszteni a köré és a bele írható kört, mert ha valaha is kelleni fog nekem, megkérdezem az okos matekost, vagy szánok rá pár percet és rájövök magamtól.
-mérnökfiú-
P.S.: az utolsó pár kommentelőnek nem tűnt fel, hogy több, mint másfél éves a kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!